Cristian Achim: Ne-a lipsit punctul forte al echipei

0
Posted February 14, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit la conferința de presă ce a urmat finalei Cupei României 2018, pierdută în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca, scor 61-64. El și-a felicitat elevii și le-a mulțumit suporterilor pentru susținerea oferită de-a lungul turneului final desfășurat la Sfântu Gheorghe.

“Aș dori să-mi felicit jucătorii. Consider că au făcut un turneu de Cupa României foarte bun. Le mulțumesc suporterilor noștri, care sunt lângă noi în permanență și le simțim energia.

E un pic dureros să vorbești la înfrângere, însă ea face parte din meseria noastră. Consider că echipa noastră a făcut tot ce a putut în această competiție. În momentul în care ne uităm în oglindă și suntem sinceri cu noi înșine, cred că nu avem de ce să ne pară rău. În sport există întotdeauna a 2-a șansă. Avem în față campionatul și sperăm să ne legăm mai bine ca relații de joc.

Despre joc în sine, m-aș fi bucurat să spun că am ținut Clujul la 64 puncte marcate. Ca să glumesc puțin, nu a fost cazul să mă bucur. Ne-am apărat foarte bine. I-am anihilat pe Rasic și Lapornik, însă Clujul cu o bancă atât de lungă și cu atâția jucători români de valoare era normal să aibă prima șansă.”

Întrebat de ultima acțiune de atac a CSM-ului, antrenorul echipei a declarat:

“Am cerut timeout pentru că am dorit să mergem în pătrundere. Lucru pe care Kris Richard l-a și făcut. Apărarea adversă a strâns foarte mult în jurul lui și astfel acțiunea sa în pătrundere ar fi avut șanse mici de reușită. El a decis să paseze pe semicerc, acolo unde am avut aruncare deschisă. În acel moment a fost o decizie foarte bună. Am avut aruncare deschisă cu un jucător care aruncă de trei puncte (n.r. Muhamed Pasalic, liderul LNBM la procentajul aruncărilor de trei puncte cu 50%). A fost o acțiune pe care eu am mizat în cazul în care defensiva Clujului a ales să strângă la omul aflat în pătrundere.

Până la urmă am terminat meciul cu aruncare complet deschisă. Uneori e și treaba de noroc. Dacă acea aruncare ar fi intrat, poate la final eram noi cei fericiți. Repet, nu avem de ce să ne pară rău. Băieții au făcut un efort fantastic în acest turneu și vreau să le mulțumesc.”

Despre Sepsi Arena, antrenorul Achim a afirmat:

“Este o bijuterie. Mă bucur că am jucat într-o astfel de sală. Mi-aș dori să avem mai multe astfel de săli în țară.”

În încheierea declarației sale, tehnicianul roș-albaștrilor a precizat:

“Echipa noastră va ținti foarte sus și în continuare. Primul meu gând este cum să îi integrez pe noii veniți. Opinez că într-o lună vom fi bine spre foarte bine din punct de vedere al omogenității și integrării noilor veniți. Avem această problemă.

Pe de altă parte, ne dorim să ne consolidăm poziția în clasament, adică să avansăm în grupa 1-6. Ulterior, în TOP 6, ne dorim să câștigăm cât mai multe meciuri și să obținem cât mai multe victorii prin prisma playoff-ului. Unde va fi care pe care.

Nouă ne-a lipsit și continuă să ne lipsească punctul forte al echipei. Martin Zeno este o piesă esențială pentru noi și credeți-mă că nu e ușor să joci fără un astfel de jucător.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)