CSM U Oradea trece de Steaua si este prima finalista

0
Posted February 12, 2018 by Lucian Popa in Baschet

oradea

Luni seara, CSM U Oradea a disputat prima semifinală din cadrul Cupei României, întrecere care are loc la Sfântu Gheorghe. Denison % Co. au jucat împotriva celor de la CSM Steaua din capitală. 71-65 (18-18, 19-20, 15-14, 19-13).

Nicolescu a înscris cu ușurință, primele puncte Valeika mărește diferența. Denison punctează perfect, start de joc pozitiv pentru orădeni. Baciu după o recuperare ofensivă înscrie și el primele puncte ale bucureștenilor. Marinov reduce din diferență, bihorenii bâlbâie mingea și ratează în fața panoului advers. Marinov de la mare distabță aduce Steaua la un minimum avantaj. Mandache pierde ușor posesia, run de 11-0 în favoarea steliștilor.

Cristian Achim solicită timp de odihnă. Kariniauskas vrea să încrie de sus, fiind faultat, este chemat pe bancă, Richard intră în locul lui. Baciu transformă doar o liberă, la fel ca și Gajovic. Baciu domină lupta sub panoul orădean, Mandache face din nou greșeală de începător. Steaua ajunge la +8 pe tabelă, Pasalic înscrie din zero grade. Nicolescu de la distanță scutură plasa, Pasalic egalează situația pe tabelă. Kariniauskas pe sirenă ratează. 18-18 după primul sfert.

Darwiche ratează libera suplimentară, Gajovic egalează, timp de odihnă solicitat de steliști. Marinov și Fraseniuc, pun patru punct pe tabelă, Țibîrnă transformă ambele libere, la fel ca și Gajovic. După reușita lui Țibîrnă de la distanță, Jukka Toijala antrenorul adversarului solicită din nou timp de odihnă. din păcate în defensivă, Țibîrnă e modest, Baciu profitând.

Zekovic este penalizat cu fault tehnic, pentru proteste, Pasalic înscrie iar posesia le revine bihorenilor care ajuns repede în penalitate.

Kariniauskas nu ajută echipa, Mandache înscrie. Fault total aiurea al orădenilor care parcă sunt inconștienți ca sunt penalizați. Baciu continuă să domine toate duelurile, Taylor cu panoul înscrie. Liber în zero grade Maerinov ratează, Baciu faultează. Valeika ne duce din nou în avantaj, Mandache înscrie doar o liberă, Taylor cu om pe el aruncă și înscrie la ultima fază. La pauza mare Steaua are un singur punct avans.

Denison este penalizat cu fault ofensiv, Mandache aruncă total aiurea. Taylor înscrie primul, Marinov mărește diferența, Richard reduce din diferență. Baciu talonat de Țibîrnă continue să domine clar duelul, Richard perfect de la mare distanță. Mnadche deși nu e în mână forțează aruncarea, Baciu din nou decisiv. Richard a doua oară, perfect restabilind egalitatea. Este omul de care echipaavea mare nevoie. Pasalic și Zekovic aruncă și înscriu de de la distanță, apărările celor două echipe sunt modeste.

Cu 7 secunde inainte de finalul sfertului trei, Achim solicită timp de odihnă, Richard fiind blocat. 52-52 după 30 minute.

Începe ultimul sfert, Richard aruncă perfect de la distanță, Nicolescu îi imită automat, Jukka Toijala solicită timp de odihnă. Decizie ciudată a arbitrilor, într-un moment important, posesie pentru Steaua. Ionuț Georgescu de la bucureșteni este eliminat din incinta sălii. Turnover al bihorenilor.

Valeika cu noroc pune mingea-n coș, turnover al steliștilor. Baciu este penalizat cu fault antisportiv, decizie proastă pentru el. Valeika înscrie doar o liberă în timp ce Kariniauskas ratează ambele. Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede impun ritmul, Pasalic aruncă și ratează.

Marinov înscrie constant la libere, Runkauskas de la distanță punctează decisiv. 61-59 pentru bihoreni. Țibîrnă este descalificat pentru cinci greșeli, Fraseniuc egalează. 61-61. Richard de unul singur înscrie, Taylor înscrie și el. Mandache înscrie doar o liberă, tot el irosește din nou o aruncare forțată. Richard aruncă inexact și faultează total neinspirat. Taylor înscrie ambele libere, 65-64 pentru Steaua. Mandache scutură plasa, sub presiune. 67-66. Baciu ratează singur, singurel, Pasalic ajunge la linia de libere.

Însrie prima, și pe a doua. 68-65. Timp de odihnă a Stelei. Mai sunt de jucat 13 secunde. Taylor pasează aiurea, Valeika recuperează și ajunge la linia de libere. Înscrie doar prima, timp de odihnă al baschetbaliștilor din capitală. Ultimul. 69-65. Runkauskas ratează, Mandache înscrie pe contră, plus libera suplimentară. 71-65. Scor final.

Cei mai buni marcatori ai partudei au fost Richard 18 puncte, Pasalic 12 de la învingători, respectiv Baciu și Marinov câte 17 fiecare. Marți 13 februarie, CSM U Oradea va juca finala Cupei României de la ora 19,00.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)