Fernando Alonso isi face dabutul in cursa de 24 de ora de la Le Mans

0
Posted February 10, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

alonsoPilotul spaniol de Formula 1 Fernando Alonso (foto), dublu campion mondial, în 2005 şi 2006, va concura la volanul unui automobil Toyota TS050 Hybrid, la ediţia a 86-a a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, de pe 16 iunie, s-a anunţat vineri la Paris, unde au fost prezentate toate cele 60 de maşini ce se vor alinia la startul tradiţionalei competiţii franceze.

Fernando Alonso va avea la dispoziţie o maşină cu schimbări semnificative faţă de cele prezentate de puternicul producător japonez anul trecut, inclusiv în ce priveşte culorile, între care predominantă este cea roşie. Alonso, la a doua cursă de anduranţă, după ce anul trecut a concurat la 24 de ore de la Daytona (SUA), unde nu a urcat pe podium, îi va avea drept coechipieri pe elveţianul Sebastian Buemi şi pe japonezul Kazuki Nakajima.

Pentru a lua startul la Le Mans, pilotul în vârstă de 36 de ani a trebuit să obţină permisiunea de la echipa sa de Formula 1, McLaren, pentru care va alerga pe circuite anul acesta, având drept obiectiv principal Marele Premiu al Principatului Monaco.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)