Franta succes la diferenta dubla de puncte in fata Italiei

0
Posted February 24, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

frantaNaţionala de rugby a Franţei a învins vineri seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, reprezentativa Italiei, cu scorul de 34-17 (11-7), în etapa a 3-a din Turneul celor Şase Naţiuni 2018, bifând astfel primul succes în actuala ediţie, relateaza agerpres.

În faţa a 55.000 de spectatori, fără a face un joc convingător, francezii au punctat prin eseurile reuşite de Paul Gabrillagues, Hugo Bonneval şi Mathieu Basteraud, două transformate, de Maxime Machenaud, respectiv Francois Trinh-Duc, Machenaud concretizând şi 5 lovituri de penalitate.

Oaspeţii, care la un moment dat au şi condus pe tabela de marcaj, au reuşit două eseuri, unul de penalizare, celălalt marcat de Matteo Minozzi, transformat de Carlo Canna, Tommaso Allan fructificând o lovitură de pedeapsă.

Selecţionerul ”cocoşilor galici”, Jacques Brunel, a renunţat la mai mulţi titulari pentru partida cu ”azzurri”, după înfrângerile suferite de echipa sa în primele două etape, 13-15 cu Irlanda şi 26-32 cu Scoţia. Astfel, nu au mai fost convocaţi Teddy Thomas, jucătorul care are cele mai multe eseuri înscrise până acum în turneu, dar şi Alexandre Lapandry, Arthur Iturria, Anthony Belleau, Felix Lambey, Jonathan Danty, Remi Lamerat, Louis Picamoles şi Sekou Macalou.

Sâmbătă se vor mai disputa partidele Scoţia – Anglia şi Irlanda – Ţara Galilor.

Etapa a 4-a va avea loc în weekend-ul 10-11 martie şi programează întâlnirile Irlanda – Scoţia, Franţa – Anglia şi Ţara Galilor – Italia.

În clasament, momentan conduce Irlanda (9 pct.), urmată de Anglia (9 pct.) şi Ţara Galilor (6 pct.).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)