Memorialul Dan Mihai Cartis la sah, a ajuns la editia a II-a

0
Posted February 5, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

dan cartis1Sala de evenimente a Hotelului Elite din Oradea va fi gazda unei interesante întreceri rezervată “sportului minţii”. Sâmbătă, 10 februarie Asociaţia Carţiş For Sport, Dan Raț și Maius Paul organizează ediţia secundă a Memorialului Dan Mihai Carţiş la şah rapid. Dan Mihai Carţiş, a fost un jucător de Categoria I-a de şah şi a jucat finala mondială la şah prin corespondenţă în urmă cu mulţi ani, fiind totodată fost căpitan al echipei de şah Electrica Oradea.

La conferinţa de presă cu ocazia acestui turneu au fost prezenţi Dan Carţiş și Marius Paul (foto). Turneul va debuta la ora 09:30 – 10,00, iar imediat după desfăşurarea tuturor partidelor, va avea loc festivitatea de premiere. Se pot face înscrieri la faţa locului înainte de începerea turneului efectiv. Sunt așteptați în jur de 80 de șahiști din județ și nu numai.

Se va juca în sistem elveţian, pe durata a nouă runde, ritmul de joc fiind de 2×15 minute. Bugetul total al turneului va fi de 7 000 ron, sponsorii principali fiind Electrofor Oradea și Qubiz.

Dan Cezar Carţiş, băiatul şi principalul organizator al Memorialului Dan Mihai Carţiş, îşi propune să ducă cât mai mult tradiția unei astfel de întereceri care va deveni ingternațională începând din acest an. Au fost invitați să participe șahiști din Ucarina sau Ungaria.

Ca și o noutate absolută, după patru ani de pauză Dan Carțiș însoțit de mai mulți membrii ai Asociației Județene de Șah dorește să reia Cupa Felix, o întrecere tradițională care va avea un buget record undeva in jurul cifrei de 10 000. Întrecerea va debuta la finele lunii mai sau începutul lunii iunie.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 Comentarii



Fii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)