Mi-as fi dorit o altfel de cronica…

0
Posted February 14, 2018 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare

bascOradea a pierdut a treia finală de Cupa României. Ei asta e realitatea, echipa adversă a profitat, Oradea a pierdut. Dacă lăum aspectele pozitive a bine că a ajuns în finală, dar negativ este faptul că nu știu să gestioneze o situația în care sunt în avantaj. Referitor la ultimul meci, cel cu Clujul, tare mi-ar fi plăcut să scriu o cronică pozitivă. Și nu am fost departe.

Ultimul minut a fost unul haotic, Oradea a recâștigat posesia, avea peste 20 secunde pentru o schemă. S-a ales o aruncare de trei, probabil erau sigur că Pasalic marchează și … a ratat. Restul e istorie. Personal alegeam o pătrundere individuală pe mâna lui Mandache sau Richard, acesta din urmă fiind jucătorul perfect pentru așa ceva. Era faultat ajungea la libere, marca, Clujul era obliga să înscrie, iar dacă rata mai exista o șansă minimă de recuperare. Cu alte cuvinte aveai de partea ta, două din trei variante.

Așa s-a scris istoria unui meci în care o echipă a câștigat trofeul, pe greșeala alteia. Să nu ne obișnuim cu înfrângerile din Cupă. Un jucător jumate m-a dazamăgit profund.

Este vorba de Gajovic, care atunci când era nevoie de el a fost inexistent. Un aruncător perfect de la distanță în meciurile obișnuite, îi treumură mâna și nu te ajută nici în finală, nici în semifinală. Băiatul asta a demonstrat la acest turneu final că nu este pentru performanță. Cel puțin asta a arătatatunci când aruncările lui nu intrau. De asemenea Țibîrnă a fost de nerecunoscut. În meciul cu Steaua a fost dominat copios de Baciu. Nu degeaba unul e la națională, celălalt la cluburile din Oradea.

Nu știu cât a prograsat în cinci ani sau sase de când e la CSM, un lucru e sigur. E nevoie de o schimbare de ambele părți. Nu este omul decisiv, și nu imi aduc aminte un joc în care el a făcut pur și simplu diferența.

Nu zic deocamdată nimic de Kariniauskas, un jucător bezmetic care înceracă numai el știe ce. Nu cred că e jucătorul profilului CSM-ului, ordonat, pentru echipă și care poate să-și elimine greșelile pe viitor. Am mai spus-o, l-a dat afara Clujul de rău, l-am luat noi de bun. Probabil că cei care l-au luat văd altceva în el, eu personal am altă părăre.

Una pesta alta, Oradea a jucat o finală de Cupă, iar sezonul regulat este deschis oricărui rezultat. Sper de pe acum să apucăm să jucăm din nou finala LNBM, poate chiar o merităm…


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)