CSM U Oradea victorie muncita si calificare in semifinalele Cupei Romaniei

0
Posted February 10, 2018 by Lucian Popa in Baschet

pasaÎn cursul serii de sâmbătă 10 febrauarie, la Sfantu Gheorghe a debutat turneul final (F8) din Cupa Romaniei, precum si meciul All Star Game.
CSM U Oradea a ajucat în cadrul sferturilor de finală cu Phoenix Galați, echipă pe care o învinsese în urmă cu două săptămâni la Oradea.

Așa cum era de așteptat, bihorenii si-au luat în serios rolul de favoriți și nu le-au lăsat nicio șansă adversarilor pe care i-au depășit cu scorul de 82-67 (26-17, 17-13, 23-25, 16-12).

Respectând regula cu doi jucători autohtoni pe parchet pe tot parcursul meciului, roș-albaștrii au început cu Mandache și Țibîrnă printre titulari, avâd din nou în teren o echipă extrem de atletică. Richard a fost omul debutului cu reușitele personale, pentru ca gălățenii să revină în meci datorită lui Gugino.

Oradea a preluat din nou conducerea după reușita lui Pasalic, iar Petrișor scutură plasa pe sirenă. Richard transformă ambele libere, iar Valeika interceptează și înscrie. Tot el ratează incredibil singur cu panoul, iar Kariniauskas este penalizat aiurea cu fault în atac. Primul sfert se încheie cu un avantaj consistent pentru favoriți.

A urmat un sfert al doilea în care echipa mai valoroasă a impus ritmul partidei. mandache a înscris exact când era nevoie de el, iar Gajovic a scăpat mingea din mână în situație extrem de favorabilă. Oradea arată bine, Richard cu mult curaj aruncă și înscrie, iar Țibîrnă punctează prin sleam-dunk cu mâna stângă. La cabine s-a intrat cu o echipă fostă campioană în avantaj.

Turnover al favoriților la prima acțiune, Pasalic este perfect cu om pe el. Valeika din a două tentativă pune mingea-n coș, elevii lui Cristian Achim se apără bine.

Valeika, liber sub panoul advers nu are cum rata, Florin Nini solicită timp de odihnă. Pe parchet există o singură formație, cea din municipiul de pe Crișul Repede care mărește diferența la peste 20 puncte față de adversar. Nicolescu este penalizat cu fault antisportiv, Galațiul începe cursa de urmărire dar nu are puterea să revină în joc. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Deja jucătorii români cu multe minute în acest meci sunt obosiți, Petrișor face pași, Kariniauskas transformă doar o singură liberă. În ultimel secvențe, Gajovic repute total aiurea, adversarul are posesia dar nu profită.

Artino înscrie lejer în ultimul sfert, Miller la libere transfomă ambele tentative, Pasalic aruncăp și ratează. Nicolescu aruncă și ratează și el, la celălalt panou, Miller înscrie. Oradea trăiește periculos, deși au avut +22 pe tabelă, acum sunt doar la patru lungimi avans. Vizibil nemulțumit, Achim nu găsește soluțiile să-și motiveze până la final jucătorii. Pasalic comite pași aiurea, apărarea orădenilor dă primewle semne serioase de slăbiciune. Gajovic cu mult calm aruncă și înscrie, timp de odihnă al galațenilor. Kariniauskas pierde posesia, Gajovic cu panoul, înscrie norocos. Oradea în superioritate numerică nu are cum rata, lucrurile reintră în normal. Sabău este penalizat cu fault antisportiv, Gajovic mărește diferența. Oradea dă lovitura de grație după reușita pe contră a lui Gajovic.

Timp de odihnă solicitat de Florin Nini. Fina,l modest de meci în care ambele echipe nu ami forțează desprinderea. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Richard 19 puncte, Gajovic 14, Pasalic 13 de la învingători, respectiv Kalve 15 și Miller 14 de la învinși.

Iată programul partidelor viitoare: duminica, 11 februarie (sferturi de finala)
BC CSU Sibiu – BC SCM Timisoara (SF2, ora 17:15, in direct pe DIGI Sport);
BCMU FC Arges Pitesti – U Banca Transilvania Cluj-Napoca (SF3, ora 20, in direct pe DIGI Sport);
Luni, 12 februarie (semifinale)
Invingatoare SF1 – Invingatoare SF4 (ora 17:15, in direct pe DIGI Sport);
Invingatoare SF2 – Invingatoare SF3 (ora 20, in direct pe DIGI Sport);
Marti, 13 februarie (finala)
Invingatoare semifinala 1 – Invingatoare semifinala 2 (ora 19, in direct pe DIGI Sport)
All Star Game 2018 va avea loc miercuri, 14 februarie, de la ora 19, tot in Sala Polivalenta de la Sf. Gheorghe, si va fi transmis in direct pe DIGI Sport.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)