Oradenii, increzatori ca pot cuceri Cupa Romaniei!!!

0
Posted February 7, 2018 by Lucian Popa in Baschet

csmÎn cursul dimineații de miercuri 7 februarie în sala de conferințe a Arenei Antonio Alexe a avut loc conferința de presă pregătitoare participării secției de baschet masculin la Turneul final al Cupei României.

Au fost prezenți Șerban Sere președintele clubului, Cristian Achim antrenor principal și Sean Denison, cel mai nou jucător al orădenilor. Cu toții au spus că se află în fața unui moment important în care se va juca cu un trofeu pe masă, ceea ce conferă posibilitatea ca doar după trei victorii să fi declarat câștigător. Iar un trofeu câștigat în mijloc de sezon ajută mult la capitolul încredere pe viitor.

În primul meci din sferturi, CSM U Oradea va întâlni sâmbătă 10 februarie pe Phoenix Galați, pentru ca o victorie ar face să joace în semifinale luni 12 februarie cel mai probabil cu Steaua.

serban“Avem o echipă capabilă să se bată pentru un trofeu, avem puterea și valoarea prin care aspirăm la un trofeu. Ne-am pregătit cât mai bine, acum urmează să o demonstrăm pe parchet. Este adevărat că în acest sezon a fost o situație mai specială, prin diferitele schimbări de jucători, dar eu consider că la ora actuală avem 10-12 jucători care pot fi oricând în teren. Acesta schimbări au trebuit făcute.

Încercăm să întinerim și media de vârstă a echipei, dar campionatul nostru este un pic atipic, sunt unele probleme financiare, dar orice echipă de la locurile 1-6 are șanse la trofeu.

Avem așteptări mari de la acest sezon, dar să nu uităm că ne lipsește un jucător important ca și Martin Zeno, care poate fi comparat cu orice alt jucător de la orice altă echipă.

Unul dintre atuurile noastre este atmosfera din vestiar care este foarte bună în acest moment, dar asta nu înseamnă că vom subestima Galațiul. Nouă ne convine și programul, după primul meci avem o zi liberă, și probabil că vom juca cu Steaua. Clar cu Galați suntem favoriți, dar cu Steaua șansele se egalizează. Presiunea este pe noi, dar sumtem obișnuiți să jucăm cu presiune iar regula cu doi jucători autohtomni pe teren ar putea fi decisivă” concluziona Serban Sere (foto).

La rândul său Cristian Achim avea să adauge:

“Se va juca după reguli diferite față de LNBM iar dinamica jocului va fi diferită. Cred că jucătorii romîâni vor fi factorii determinați în stabilirea câștigătoarei. Clujul are un avantaj, dar noi vom merge să jucăm cât mai bine.

Sper să fim sănătoși până la finele turneului și cu toate schimbările din echipă, a venit un fundaș nou vom încerca să facem o figură frumoasă. Avem energie și valoare care ne permite să visăm frumos. Iar eu o simt primul.

Plecăm încrezători și ne dorim să jucăm trei meciuri la turneul final. Sunt doar trei jocuri până la un trofeu, și totul este posibil în sens pozitiv dar și negativ.

Varianta a doua noi nu o luăm în calcul, avem o echipă cu o talie superioară altor sezoane, avem o echipă atletică, dispusă la efort ceea ce ne dă mare încredere pentru viitor”.

Sean Denison, ultimul jucător venit la CSM CSU Oradea:

“Am întâlnit multe persoane familiare. Mă refer la antrenori, staff, o parte a jucătorilor. În aceste condiții perioada de adaptare a fost foarte scurtă, deoarece m-am întors practic într-un loc familiar și drag mie. Baschetbalistic adaptarea a fost la fel de ușoară deoarece pe unii dintre băieți îi cunoșteam, aveam informații despre modul de lucru de la echipă, iar cu jucătorii alături de care nu am mai jucat mi-a fost ușor să ma familiarizez, fiind băieți comunicativi și deschiși.”

Întrebat dacă a fost la curent cu ce s-a întâmplat la echipă încheierea sezonului precedent Sean a precizat:

“Sigur că da. A fost puțin dificil deoarece este diferență de fus orar și acasă am patru copii, dar cu siguranță am fost la curent cu întâmplările de la echipă. Urmăresc cu atenție pagina de facebook CSM Oradea încă de la prima mea experiență la echipă. Totodată am fost la curent cu rezultatele și parcursul echipei. Este evident că Oradea reprezintă ceva special pentru mine.”

Jucătorul canadian a prefațat turneul inal de Cupa României:

“Cred că avem o șansă bună să câștigăm trofeul. Avem o echipă competitivă, alcătuită din jucători puternici, care au multe calități. Putem să alergăm, să jucăm în viteză, avem talie, suntem atletici. Avem jucători inteligenți și experimentați. Sunt multe atuuri în această echipă. Eu cred că suntem cea mai bună echipă din acest turneu.”

Ciao restaurant - pizzerie

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)