Prezent la Oradea, Razvan Burleanu si-a analizat propria activitate

0
Posted February 15, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

rsz_burleanuÎn cursul dimineții de joi 15 februarie, Asociația Județeană de Fotbal Bihor a avut oaspeți de seamă în municipiul de pe Crișul Repede. Radu Traian Bitea (foto stânga) noul președinte al AJF a fost o gazdă primitoare pentru Răzvan Burleanu președintele Federației Române de Fotbal însoțit într-o vizită oficială la Oradea de Gheorghiță Geolgău (foto), fostul mare internațional al României actualente director, precum și Gabriel Bodescu secretarul general al FRF.

Răzvan Burleanu a precizat că nu a venit la Oradea în campanie electorală și nu discută astfel de sibiecte, el preferând să vorbească despre fotbal, despre situația actuală a fostbalului românesc și despre un interesant proiect. FRF a venit cu propunerea oficială prin care în parteneriat cu Primăria Muncipiului Oradea sau Consiliul Județean Bihor, o nouă bază să apară pe harta fotbalului. Este vorba de amejanarea unui teren sitentic de dimensiune normale în reședință de județ, unde au dechidere pentru acest subiect. Inițial, la prima vedere, Primăria și CJ Bihor vine cu terenul, FRF vine cu investiția, iar baza rămâne pe plan local

FRF a alocal 2 milioane euro pentru construcția mai multor astfel de terenuri care să vină în sprijinul fotbalului, cu toate că FRF nu avea niciun fel de obligație pentru așa ceva.

Înainte de conferința de presă oficială, Șerban Sere președinte al CSM Oradea a avut o întrevedere cu conducerea FRF în care au discutat mai multe teme sportive.

Radu Traian Bitea se află în fruntea AJF Bihor de aproape un an, iar având în vedere că e tot joi 15 februarie are loc prima Adunare Generală a AJF Bihor, Răzvan Burleanu a onorat invitația acestuia. Președintele FRF a vorbit la modul general de noile reglementări parlamentare care vor apărea, despre legea sportului și despre posibilitatea sponsorizării unor activități sportive precum și despre activitatea echipelor naționale.

Nu regretă nicio secundă decizia de a-l numi selecționer pe Christoph Daum, cu toate că România a ratat calificarea la turneul final european pe mâna neamțului, iar despre participarea României la turneul final din 2014, când a ratat calificarea în faza următoare a competiției, el făcut o analiză la toate palierele de vârstă. În cele din urmă s-a ajuns la concluzia că nu se putea mai mult, cu toate că România a pierdut în meci decisiv cu Albania, 0-1 deși păream net superiori.

Ce este cel mai important a precizat că din sezonul 2019-2020, FRF va organiza Liga 1 cu 16 echipă eliminând astfel play-off-ul, acest sistem fiind implementat înainte ca el să fie președinte iar decizia cu înjumătățierea punctelor nu-i aparține deloc. Tot din acel sezon, Liga a II-a va avea primele patru echipe care vor promova direct iar cea de pe locul cinci va putea juca baraj. Sistemul de desfășurare a ligii secunde s-ar putea să rămână la fel cu 20 de echipe și o singură serie.

Din păcate la capitolul negativ Răzvan Burleanu a făcut referire strictă la proasta colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal și Ministerul Tineretului și Sportului. Deși a spus că nu avea nevoie de un spijin ci de un parter, în cele din urmă colaborarea entităților nu a fost cea așteptată. Așa s-a renunțat la un campionat de tireret speranțe care trebuie implementat deja, s-a renunțat la două centre de excelență de la Buzau și Deva pentru a fi comasate la Târgu Mureș și Timișoara, deoarece niciunul dintre ele nu a primit din partea MTS certificat de identitate sportivă. O altă decizic critică cea cu obligativitatea să ai un jucător sub 21 ani pe toată durata unui meci în Liga 1 a fost vehement contestată.

În partea a doua a întâlnirii, președintele FRF a declarat că a văzut o mai mare deschidere la AJF Bihor în vederea unei mai bune colaborări au autoritățile locale iar la o comparație cu alte AJF-uri din țară, activitatea acestora se rezumă în cea mai mare parte la numărul jucătorilor, copiilor și juniorilor legitimați dar și la diferitele proiecte pe care înceastă să le implementeze. AJF Bihor este într-un proces de îmbănătățire a activității, în condițiile în care s-aschimbat președintele iar ideile noi și pozitive încep să de-a roade.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)