Victorie istorica a Romaniei in fata Croatiei

0
Posted February 24, 2018 by Lucian Popa in Baschet

romaniaNaționala de baschet masculin a României a obținut o victorie imensă vineri seară, în deplasare, contra Croației. Meciul a contat pentru etapa a 3-a din grupa D a preliminariilor europene ale Campionatului Mondial din 2019.

“Vulturii” antrenați de Markovski au început duelul destul de bine și jocul a fost extrem de echilibrat după primul sfert, care s-a încheiat la eglaitate, 16-16.

Probleme pentru tricolori au început însă în al doilea sfert, acolo unde primul coș a venit după șapte minute de joc, apărarea gazdelor fiind bine pusă la punct. Croația conducea după prima repriză cu 28-21.

Al treilea sfert a demarat și el cu un avantaj al croaților, tricolorii având probleme semnificate în a marca. Timeout-urile au fost eficiente pentru tricoluri, care au părut că vor reveni pe tabelă, însă iarași ex-iugoslavii profitau de momentele esențiale și au păstrat un avans fragil, 38-37.

Ultimul sfert a adus o schimbare la față a României, tactica lui Markovski funcționând de minune. La un moment, spre final tricolorii au avut și opt puncte avans, însă croații au revenit miraculos la doar două puncte și au fost aproape să egaleze. Dar Cățe (foto) a marcat o liberă, gazdele au ratat ultima aruncare în ultimele secunde, iar România a învins Croația cu 58-56.

Cei mai buni realizatori ai trupei noastre au fost „stranierul” Cățe, cu 13 puncte, 14 recuperări și o eficacitate de 22, jucătorii lui U Cluj, Kuti și Nicolescu, cu 16, respectiv 7 puncte înscrise și o eficacitate de 11, respectiv 13, dar și Nicoară, de la BCMU Pitești, cu 11 puncte și o eficacitate de 11.

În urma rezultatului, România ajunge la două victorii și o înfrângere. Luni, 26 februarie, România va juca pe teren propriu cu Italia.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)