CSM U Oradea a aratat ca si o echipa de pluton la Timisoara

0
Posted March 8, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascEtapa a XIX-a a Ligii Naționale de baschet masculin, a opus joi 8 martie BC SCM Timișoara și CSM U Oradea, două dintre echipele cu pretenții ale întrecerii. Scor final 86-74 (25-21, 25-17, 14-22, 22-14) în favoarea alb-violenților.

Prima partea a fost dominată într-o manieră categorică de organizatori, superiori la toate capitolele. Martin Zeno, Pasalic și Denison absenți la vizitatori. Partea a doua a fost mult mai echilibrată, sfertul trei dominat clar de bihoreni.

Din păcate în ultimul sfert nu au punctat niciodată în patru minute. Este inadmisibil pentru o echipă cu pretenții să nu poată să blocheze un jucător și să nu înscrie, soluțiile de pe bancă fiind invizibile.

Kariniauskas a înscris primele puncte pentru orădeni, egalați imediat. Gazdele preiau inițiativa, Jeremic în două rânduri mărește diferența. Tudor Gheorghe pe sirenă aruncă de la distanță și înscrie, +8 pe tabelă, timp de odihnă solicitat normal de Cristian Achim. Țibîrnă transformă și libera suplimentară, Diaz prin sleam-dunk înscrie, Nicolescu de la distanță reduce din diferență.

Apărările celor două echipe lasă de dorit. Richard pătrunde și înscrie, Oradea revină pe tabelă. Jeremic de la mare distanșă, face diferența, la celălalt panou Gajovic la a doua tentativă eșuată. Nikolic pentru prima dată apare pe parchet în echipa bihoreană, Diaz nu poate fi oprit, lipsa lui Denison se simte.

Roș-albaștrii au mari probleme în apărare, Gheorghe înscrie de la distanță, pe contră Nicolesci ratează, mingea cu noroc ajunge la Țibîrnă care pe sirenă aruncă de la distanță și punctează.

Mandache combină cu Nikolic, acesta din urmă înscrie, Mijajlovic o face și el. Gajovic, nu este deloc în formă, pierde mingea din dribling, Stevanovic înscrie.

Țibîrnă ajunge la cea de-a treia greșeală personală si este chemat pe bancă. Timișoara profită și ajunge la +10 pe tabelă, Gajovic provoacă un nou turnover. Komatina nu poate fi oprit, Valeika sleam-dunk de toată frumușețea. Popa Calotă, cu om pe el și de la mare distanță înscrie, Oradea este de nrecunoscut. Timp de odihnă. 40-27 după 16 minute de joc. Kariniauskas liber nu are cum rata, Popa Calotă transformă ambele libere, la celălalt panou Mandache la irosește pe ambele. Un nou turneover al orădenilor, fluierat regulamentar, Kariniauskas înscrie din nou. Valeika se duce până-n coș, timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu. Burgess finalizează o combinație perfectă, un nou turnover al bihorenilor.

Drăgușin transformă și libera suplimentară, cea la mare diferență în favoarea bănățenilor, +16. Richard reduce din diferență, Mandache esteexact la libere. Pe final, able echipe ratează câte o bună oportunitate. La pauza mare gazdele au un avantaj de 12 puncte.  Oradea irosește prima posesie, Komatina la celălalt panou ratează, la fel ca și Mandache. Richard din zero grade scutură plasa, turnover al bănățenilor. Richard repetă aruncarea pozitivă, Komatina l depășește ușor la Gajovic.  Valeika aruncă scurt, Richard înscrie, fiind on-fire.

Valeika faultează inutil în atac, Mijajlovic cu noroc înscrie, Richard își continuă numărul de la distanță, Valeika comite a patru greșeală personală. Oradea ajunge repede în penalitate, Komatina transformă liberele de care beneficiază.

Țibînă transformă și el liberele, Jeremic punctează decisiv. Scorul se strânge, Țibîrnă provoacă un nou fault la Diaz. Scorul se strânge după reușitele lui Gajovic și Richard. Timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu. Mandache singur cu panoul ratează, Timișoara în penalitate. Richard ajunge la cota 20, egalitate.

Komatina pe ultima secundă pune mingea-n coș, Diaz rupe panoul pe final de sfert. Înainte de ultimele zece minute, leii din Banat au +4 pe tabelă.

Începe ultimul sfert, Nicolescu faultează total aiurea, Țibîrnă nu obține nimic, greșeală tehnică la banca orădenilor pentru proteste. Kariniauskas ratează, după aproape trei minute Oradea nu găsește drumul spre coș. Jeremic combină perfect cu Diaz, timp de dodihnă al baschetbaliștilor din municipiul de pe Crișul Repede. Achim și Mitrovic au idei diferite în această pauză, Diaz nu are cum să fie oprit de apărarea visătoare a orădenilor. Valeika descalificat pentru cinci greșeli personale. Timișoara din nou la +12. Nicolescu de la distanță înscrie, primele puncte după aproape patru minute. Jeremic pe sirenă dă lovitura de grație, alb-violeții impun ritmul dorit. Richard unu la unu înscrie, Diaz îl imită.

Kariniauskas de sub panou înscrie, incredibil, Jemeric din nou decisiv de la distanță. Timp de odihnă solicitat de cristian Achim.

Nu se poate, Mandache din nou irosește două libere, Richard de unul singur punctează. Popa Calotă din apropiere înscrie.

Așa s-a scris istoria unui meci în care Oradea și-a arătat limitele. În niciun caz nu asta e fața grupării bihorene care nu a arătat ca și o echipă cu pretenții.

Cei mai buni marcatori ai partudei au fost Jeremic 17 puncte, Diaz 16 puncte, Popa Calotă 15 puncte de la învingători, respectiv Richard 25 puncte, Kariniauskas și Gajovic câte 11 puncte fiecare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)