Oradea se impune la Timisoara dupa un final de meci gestionat perfect

0
Posted March 28, 2018 by Lucian Popa in Baschet

atacÎn cadrul rundei a 23-a a Ligii Naționale de baschet masculin, prima în Top 6, CSM U Oradea a jucat miercuri 28 martie la Timișoara în fața celor de la BC SCM. A fost un joc în care roș-albaștrii deși au dominat cea mai mare parte a meciului, au fost conduși în ultimul sfert și au reușit să revine. Așadar scor final 88-86 (15-19, 26-24, 23-22, 22-23).

Oradea a început perfect meciul reușind să conducă cu 7-0 după mai bine de două minute. Drăgușin de la linia de libere a redus din diferență. Același Drăgușin a înscris și libera suplimentară, la celălalt panou Nicolescu este oprit de Jeremic.

Primul punctează din nou, Diaz o face și el, Pasalic la fel ca și Gajovic încă nu și-a reglat tirul. Kariniauskasse duce până-n coș, Valeika la a doua greșeală în decurs de câteva secunde.

Valeika și Jeremic își trec din nou numele pe lista marcatorilor, finalul primului sfert este extrem de disputat. Tohătan aruncă slan, 19-15 în favoarea orădenilor.

Diaz cu un slem-dunk deschide sfertul secund, Richard perfect de la distanță, la celălalt panou, Popa Calotă ratează. Diaz din nou nu poate fi oprit în drumul spre panoul advers, Timișoara are un procentaj slab la trei puncte 20 %.

Continuă duelul dintre Richard și Diaz, cei doi sunt în mare formă. Mijajlovic de la distanță scutură plasa scor 26-26, timp de odihnă solicitat de Cristin Achim. Mandache ratează, Drăgușin înscrie. Țibîrnă în două rânduri nu poate fi oprit, timp de odihnă dolicitat de Cristian Bota, antrenorul bănățenilor. Burdgess împinge jocul spre panoul advers, Țibîrnă punctează de la distanță. Din nou Țibîrnă este imperial, Pasalic singur din poziție favorabilă ratează, Popa Calotă este de neoprit. Mandache încă nu este prefect, timp de odihnă al gazdelor. Pe final de atac, Calotă înscrie din nou, Mandache faultat la o aruncare de la distanță.

Trei libere pentru orădean, prima ratată, a doua înscrisă și a treia ratată. La pauza mare bihorenii au un avantaj de doar două puncte. După pauză, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede începe din nou în forță, obligându-l practic pe Cristian Bota să solicite timp de odihnă. Mandache înscrie de la distanță, Komatina o face și el, Mijajlovic punctează cu mult calm, Cristian Achim solicită timp de odihnă. Bordgess transformă libera suplimentară, scorul se strânge. Mijajlovic cu om pe el punctează, la fel ca și Gajovic nemarcat, primul al linia de libere este perfect.

În cele din urmă și Pasalic punctează de la distanță, jocul se echilibrează. Valeika singur singurel, se face din nou de rușine, ratând și faultând imediat după. Valeika și Kariniauskas gafe de începători, ei trag echipa în spate. Bordgess de la linia de libere înscrie doar o tentativă. Valeika pune mingea-n coș dar după sirenă, Popa Calotă este ultimul marcator al sfertului. Timișoara revine în meci, fiind doar la o posesie în spatele vizitatorilor. Începe ultmiul sfert, Popa Calotă înscrie de lângă Nicolescu, Bordgess pe contră punctează decisiv, Timișoara preia conducerea.

Diaz nu poate fi oprit, iar alb-ciolenții ajung la +5 pe tabelă. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Kariniauskas de la distanță reduce din handicap, Gajovic coș plus liberă suplimentară. Scor 73-72. Kariniauskas duce Oradea în față, Gajovic este exact la linia de libere. Partida începe să fie dominată de orădeni, Pasalic din cădere îi pasează lui Kariniauskas, care marchează un coș de la distanță de o importanță vitală. Finalul este foarte bine gestionat de echipa lui Cristian Achim. Richard face slalom printre fundașii adverși, și nu are cum să fie oprit. Stefanovic înscrie singur sub panou, timp de odihnă al gazdelor. Mandache se demarcă și ratează. Final de meci, 88-86 pentru gruparea orădeană care sâmbătă va juca pe propriul teren cu CSU Sibiu.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)