Au alternat momentele bune cu cele mai putin bune

0
Posted March 31, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascheÎn cadrul etapei secunde a Top 6 ddin baschetul masculin românesc. CSM U Oradea a reușit o victorie absolut normală scor 77-66 (23-19, 18-16, 23-20, 13-11) în fața celor de la BCM U Pitești. Orădenii și-au luat în serios rolul de favoriți și au condus pe toată durata celor 40 de minute, cea mai mare diferență fiind de 13 puncte.

Meciul a început în nota de dominare a formației organizatoare, Titus Nicoară de la oaspeți accidentându-se după numai souă minute și câteva secunde, el părăsind sala. Kariniauskas și-a depășit ușor adversarul direct, Pasalic a transformat ambele libere. Piteștenii revin în meci datorită lui Kostoski de la distanță, dar de fiecare dacă Pasalic de la distanță păstrează o diferență de câteva lungimi. După primele zece minute, Oradea conducea cu 23-19.

Pasalic deschide sfertul al doilea cu o reușită de la distanță, pentru ca Hristu Sapera să continue cu acceași tactică de a schimba mereu. Gajovic este exact la linia de libere, Agafonov se descurcă foarte bine în atac. Pentru prima dată, Porter Troupe cel ami vechi jucător străin din campionatul nostru, cu o aruncare de la distanță strânge scorul. 30-29. Așa cum era normal, Cristian Achim solicită timp de odihnă. Oradea apasă pe accelerator, dar nu se poate desprinde. Finalul primei părți le-a aparținut în totalitate organizatorilor care au profitat de relaxarea din tabăra argeșenilor. Bihorenii încep foarte modest cel de-al treilea sfert, oaspeții profită și restabilesc egalitatea pe tabelă. Richard începe să forțeze pe atac la fel ca și Mandache sau Pasalic. Gazdele ridică încet dar sigur nivelul apărării, arbitrii dau unele decizii în compensație, diferența se mărește constant.

Din nou de neînțeles apare o stare de relaxare în jocul orădenilor, Kostoski profită și înscrie de la mare distanță. În continuare acesta este unul dintre punctele slabe ale baschetbaliștilor din municipiul de pe Crișul Repede. Richard înscrie ultimele puncte, iar Șanta ajunge la patru greșeli personale la fel ca și Agafonov.

Înainte de ultimul sfert, învingătoarea era în mare parte decisă. Evoluția celor două echipe a fost una extrem de modestă în acest ultim sfert. Mingi pierdute, pase greșite și mereu preocupați de atac, așa se poate spune despre 10 minute modeste.

Dealtfel, Oradea alternează momentele bune cu cele mai puțin bune, constanța lipsind atunci când ai zece lungimi avans. Mandache este greu de oprit în drumul lui spre panoul advers, la fel ca și Troupe, un jucător extrem de valoros. Valeika rupe panoul, dar este mereu penalizat ușor cu fault în atac, iar Denison în continuare are probleme cu greșelile personale. Rotația bihorenilor funcționează, ultimele secunde apare pe parchet, dar prea târziu. Succes concludent al bihorenilor care au două victorii din tot atâtea meciuri în top 6, iar marți 4 aprilie de la ora 20,00 roș-albaștrii primesc replica liderului CSU Sibiu.

Cei mai buni marcatori au fost Pasalic 19 puncte, Mandache 18 de la învingători, respectiv Agafonov 20 de la învinși.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)