Au avut meciul in mana, dar au tremurat pe final

0
Posted March 12, 2018 by Lucian Popa in Baschet

pasaCSM U Oradea a reputat o nouă victorie, de astă dată la capătul unui meci cu un final extrem de tensionat. Deși au avut meciul în mână, orădenii au făcut un sfert al treilea modest, iar pe final s-au chinuit să se impună, diferența făcând-o nervii mai tari și liberele. Din nou apărarea a fost unul dintre puctele modeste ale unei formații care ne-a obișnuit în ultimele sezoane cu o disciplină tactică de invidiat.

În cadrul rundei a XX-a, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede a trecut cu scorul de 85 – 81 (29 – 17, 23 – 20, 13 – 27, 20 – 17) de BCM U Pitești.

Disputa a început în nota de dominare clară a organizatorilor care au condus cu 15-4, moment în care Hristu Sapera antrenorul argeșenilor, a solicitat timp de odihnă. Piteștenii au încercat să echilibtreaze meciul, dar în primul sfert le-a lipsit jucătorul român cu o valoare superioră, aici făcându-se diferența. Valeika a ratat din poziții favorabile, în timp ce Denison pe urmărire si-a făcut treaba.

Cu Mandache din sfertul secund pe parchet, bihorenii au forțat pătrunderile individuale, Richard fiind mai mereu omul cu pasa decisivă. De cealaltă parte orădeanul Nicoară a făcut un meci bun în special în atac, iar Troupe în stilul propriu a încercat, profitând de faptul că e stângaci să elimine adversarul direct.

Pe final de sfert, Agafonov a înscris lejer, apărarea gazdelor fiind deja cu gândul al vestiare. La pauza mare Oradea avea deja un avantaj consistent.

A urmat un sfert al treilea în care organizatorii si-au arătat limitele,probabil și oboseala acumulată având un cuvânt de spus, în timp ce la Pitești, schimbările multiple dau roade. Roș-albaștrii suferă în special la aruncările de la distanță, iar vizitatorii revin în meci, ba chiar preiau conducerea pe tabelă.

Începe ultimul sfert, Oradea arată maturitate dar ratările își spun cuvântul. Cele două echipe merg cap la cap. Argeșenii fac patru greșeli de echipă în primele minute, în timp ce Richard este blocat pe panou.

Cristian Achim îl cheamă pe bancă pe Denison sau Mandache, Gajovic având șansa să înscrie. Procentajele lui sunt modeste, la fel și ca Kariniauskas, cel care în două rânduri, singur de la distanță a aruncat și a ratat. Finalul este tensionat. Richard faultează dur un adversar, arbitrii nu acordă tehnic.

Arbitrii pripiți, iau prima decizie ciudată, mingea dintr-un jucător al oaspeților iese afară, posesia Pitești!!!

Se ajunge pe ultimele minute. Oradea are două puncte avans și repune. Mandache nu se înțelege cu Richard, posesie pentru Pitești. Aceștia pornesc atacul, mingea dintr-in orădean iese afară, arbitrii dau posesia gazdelor!!! Nicolescu ezită sa faulteze, Ricard ajunge la libere și este exact, înscrie și Troupe de la libere.

Timp de odihnă, Pasalic (foto) faultat acesta înscrie ambele libere. Oradea faultează, Troupe ratează o liberă, ultima posesie aparține gazdelor care termină partida în terenul advers, dar un joc pe care și l-au făcut singuri greu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)