Au inceput play-off-ul cu un succes scontat

0
Posted March 4, 2018 by Lucian Popa in Volei

voleicrisana.ro

Niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei care încă de la încălzire se vedea că va fi Oradea. Cu o echipă în care s-a regăsit o jucătoare de doar 13 ani, Volei Club Deva nu avea cum să emită pretenții la Oradea chiar dacă Mariana Szabo Alexi a apelat la jucătorele mai puțin utilizate. Astfel, într-o partidă contând pentru prima etapă din playoff-ul Seriei Vest a Diviziei A2, CSU Oradea a învins Volei Club Deva cu 3-0 pe seturi la 12, la 21 și la 19.
Așadar Oradea, a doua clasată, a înfruntat echipa de pe locul al 7-lea, formație care în sezonul regulat a obținut un singur succes în 13 jocuri disputate. În mod evident oaspetele nu aveau cum să emită pretenții în fața unei formații care a avut evoluții deosebite în actualul sezon. Știind care este potențialul adversarului, Mariana Szabo Alexi a decis să ofere minute de joc voleibalistelor utilizate mai puțin în actualul sezon. În aceste condiții, în primul set, până la primul time out tehnic, gazdele aveau un avantaj de doar două puncte (8-6). Revenite pe teren, bihorencele și-au arătat valoarea desprinzându-se treptat pe tabelă13-7, 18-8 și 22-9. Primul set s-a încheiat cu scorul de 25-12 pentru CSU Oradea. Setul al doilea a fost început slab de către gazde care s-au văzut conduse cu 10-5 de către tânăra echipă din Deva. Orădencele au revenit și au egalat la 14 mergându-se apoi umăr la umăr până la scorul de 19-18. Cum era de așteptat, și setul al doilea a revenit studentelor orădence care s-au impus cu 25-21. Setul trei a consemnat un start excelent pentru fetele de la CSU care au condus cu 4-0. A urmat o perioadă mai echilibrată până la scorul de 8-5 după care hunedorencele au reușit, surprizător, să preia conducerea (10-11). A fost doar un foc de artificii pentru că fetele pregătite de Mariana Szabo Alexi au întors imediat rezultatul (15-12) și s-au impus în final cu 25-19.
„Ne propune să ne calificăm după 2 jocuri”
Așadar 1-0 pentru CSU după prima etapă a playoff-ului. Având în vedere valoarea modestă a adversarului care nu poate emite pretenții la calificare, gazdele și-ar fi dorit ca și cea de-a doua partidă să se dispute tot la Oradea. Invocând motive de ordin organizatoric, echipa din Deva a refuzat astfel că sâmbătă, 10 martie, CSU va trebui să tranșeze calificarea pe terenul oaspetelor. „Nu sunt foarte mulțumită de evoluția fetelor care în campionat au jucat mai puțin și care acum au avut șansa să joace mai mult. Cu toate că am câștigat în minimum de seturi, m-a nemulțumit faptul că atunci când am scos jucătoarele mari, cele introduse nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Având în vedere valoarea adversarului ne propunem să câștigăm această serie în minimum de jocuri”, a declarat, la finalul partidei, Mariana Szabo Alexi, antrenoarea CSU Oradea.
CSU Oradea: Iuliana Fîcă, Anca Pașca, Roxana Haidu, Adamcsik Daiana, Flavia Chiş, Giulia Blaj, Andreea Maxim, Antonia Rizea, Andreea Maran, Mădălina Pura, Alexandra Breban, Bikfvalvi Alexandra, Atena Petrescu şi Bianca Suciu. Antrenor: Mariana Szabo Alexi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)