Bronz pentru David Sferle la Open-ul Cehiei

0
Posted March 19, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

Czech Open 2018În urmă cu puțin timp, delegatia Federatiei Romane de Sporturi Martiale Coreene a participat la Openul Cehiei, desfasurat in localitatea Nymbruk, un campionat care deschide seria turneelor de clasa A din care si federatia romana face parte alaturi de Bulgaria, Grecia, Italia si Slovenia.

Din aceasta delegatie a facut parte si sportivul clubului King Do-Lions Oradea David Sferle, respectiv antrenorul Romeo Tulkos.
La acest campionat au participat 476 sportivi de la 15 cluburi, reprezentand Austria, Belarus, Bosnia Hertegovina, Estonia, Grecia, Polonia, R. Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania Tara Galilor, Ucraina, si evident Cehia.

Sportivul oradean antrenat de Romeo Tulkos, a obtinut medalia de bronz la proba de lupta juniori, in cadrul categoriei de +75 kg. David Sferle a fost invins in semifinale de un sportiv din echipa nationala a Belarusiei.
“A fost un test bun inaintea Campionatului European de Taekwon-do ITF ce se va desfasura la Thallin (Estonia) unde vom participa in perioada 23-30 aprilie. Este un semnal de alarma si totodata o motivatie sa ma pregatesc mai mult …deoarece pot mai mult! Asa cum la openul Serbiei am luat locul I , si de data aceasta puteam mai mult, insaanumiti factori m-au influentat, dar data viitoare voi fi mai motivat!” – David Sferle.
Invitatul de onoare al evenimentului a fost Prim-Vicepresedintele Federatiei Internationale de Taekwon-do ITF , coreeanul Hwang Ho Yong 9DAN, cel care in luna decembrie a anului 2016 l-a examinat si avansat pe Romeo Tulkos la centura neagra 5DAN.
“David e un sportiv foarte bun, insa nu a avut cea mai buna zi. Probabil si oboseala si-a spus cuvantul, si cunoscandu-l stiu ca poate mai mult de atat. Este un rezultat bun, luand in considerare nivelul tehnic foarte ridicat si pot spune fara sa stau pe ganduri ca in intreaga mea cariera de antrenor a fost cel mai ridicat nivel al unei competitii la care am participat cu exceptia campionatelor europene , respectiv mondiale. Departe sa fiu dezamagit, dar stiu ca David poate mai mult si sunt sigur ca o va demonstra! ”-Romeo Tulkos.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)