Cristian Achim: A fost un efort fizic si mental

0
Posted March 4, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei în fața lui U-BT Cluj-Napoca, scor 90-83, în meciul de deschidere al etapei a 18-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

“Aș dori să îi felicit pe jucătorii noștri. Mă bucur foarte mult pentru Andrei (n.r. Mandache). A avut o perioadă mai puțin fericită, însă am mare încredere în el, la fel cum am în Nicolescu și Țîbîrnă. Sunt foarte bucuros pentru prestația și aportul lui Mandache.

Am jucat foarte bine, în ciuda faptului că noi am avut două antrenamente cu jucătorii reveniți de la echipa națională. Trebuie să spun că eu și cei care am fost la club în această pauză am avut parte de o mare frustrare. Din păcate nu am avut cum să ne pregătim, lipsindu-ne trei jucători din echipele naționale, l-am pierdut și pe Denison cu o accidentare. Nu mai pomenesc de Zeno.

Noi eram într-un ritm foarte bun înaintea întreruperii campionatului. Din păcate această pauză nu a venit la momentul oportun pentru noi, însă tocmai de aceea este o victorie foarte importantă, deoarece ea a venit și pe fondul unei prestații solide din partea echipei.

A fost un efort fizic și mental extraordinar. Am fost dominați la recuperare, cumva așteptat, însă în niciun caz nu mă așteptam să fim dominați de asemenea manieră la acest capitol. În schimb, am echilibrat situația la posesii pierdute, unde am fost la jumătate față de adversarii noștri. De asemenea, am avut procentaje superioare adversarilor noștri.

Am ajuns la un singur punct de locul 1 în clasament. În plus, la ora actuală suntem în proporție de 99% calificați în TOP 6. Lucruri importante în perspectiva a ceea ce urmează. Îmi doresc să continuăm cu rezultatele pozitive, avem nevoie de victorii pentru a ne continua ascensiunea.”

Referitor la absența lui Sean Denison, antrenorul CSM CSU Oradea a declarat:

“La ora actuală e greu să spunem când va reveni. Nu este vorba despre o accidentare gravă care să îl țină departe de teren pe o perioadă îndelungată, dar nu știu dacă va fi apt pentru meciul de la Timișoara. Deocamdată nu este apt să se antreneze cu echipa.

Totodată pe mine să supără foarte tare că nu pot să îl am la antrenament. Denison este un jucător care ridică nivelul de intensitate al antrenamentelor și în același timp aveam nevoie de ele pentru a-l pune la curent cu tot sistemul nostru de joc, ținând cont că el ni s-a alăturat recent.”

În ceea ce îl privește pe Laci Lazar, tehnicianul Achim a precizat:

“Deocamdată nu s-a alăturat echipei. El lucrează în sala de forță, individual. Nu știu care este exact condiția sa sportivă la ora actuală. Urmează să ni se alăture la antrenament de săptămâna viitoare.”

Întrebat de următorul meci, Cristian Achim a spus:

“Timișoara ne-a învins de o manieră clară. Au făcut atunci un meci în care au marcat incredibil. Prin urmare, scopul nostru la Timișoara va fi să limităm acest procentaj. Va trebuie să facem o apărare cu nivel de intensitate ridicat. Sigur că Timișoara este o echipă cu calitate ofensivă excepțională, astfel încât mă aștept la un meci dificil.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)