Cristian Achim: Campionatul se joace in play-off

0
Posted March 12, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului cu BCM U FC Argeș Pitești, din cadrul etapei a 20-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Rezultatul final a fost de 85-81.

“Victorie importantă pentru noi, obținută mai greu decât ne-am fi dorit. O victorie este o victorie și mă bucură că am obținut-o. De asemenea, mă bucur că în sfârșit am avut echipa întreagă, cu excepția lui Zeno. Am avut 14 jucători la antrenament după ce am venit de la Timișoara, ceea ce nu s-a prea întâmplat.

Este evident că lucrurile nu au cum să funcționeze ireproșabil din moment ce noi de la meci la meci jucăm în altă alcătuire. Pasalic vine după o săptămână în care nu a făcut nimic. Denison vine după vreo trei săptămâni în care nu a făcut nimic. E limpede că Sean nu are cum să fie în formă din moment ce el oricum a venit recent și îi lipsește ritmul de antrenament și de meci.

Tot ce sper eu este ca pe viitor să arătăm cum am arătat în primele două sferturi. Ulterior a intervenit o ușoară relaxare în repriza secundă. Inadmisibilă pentru o echipă precum a noastră. Pe final am fost mai lucizi, marcând toate liberele în ultimele minute. În schimb, Piteștiul cred că a ratat două aruncări libere foarte importante.

În repriza a 2-a am avut multe ratări din situații favorabile. Consider că avem o întreagă serie de jucători capabili să marcheze de pe semicerc. Mai ales atunci când sunt liberi și pot arunca necontestat. Eu mă aștept să avem procentaje ridicate în astfel de situații. Din păcate sunt momente în care nu putem să marcăm din astfel de situații. Este frustrant, însă sper și îmi doresc ca în playoff să putem marca din astfel de situații. Eu cred că avem jucători capabili să gestioneze presiunea.

Principalul obiectiv pentru noi în acest moment este integrarea jucătorilor veniți sau reveniți. Suntem în TOP 6 și acum trebuie să muncim foarte mult. Firește că este complet diferit jocul nostru atunci când este Denison pe poziția 4 față de situațiile în care este Gajovic sau Nicolescu la această poziție. De asta spun că avem foarte multe lucruri de pus la punct, pe care le putem face doar antrenându-ne. Acesta este motivul pentru care insist că îmi doresc să am toată echipa aptă, pentru a ne putea antrena. Fără îndoială vom avea nevoie de timp pentru acest lucru.”

Chestionat pe marginea finalului de meci, Cristian Achim a declarat:

“Au fost situații în care și noi am fost în penalizare devreme, inclusiv în acest meci. Nu știu ce să spun despre deciziile din finalul partidei. Este extrem de dificil să mă exprim. Evident nu sunt eu cel care trebuie să analizeze arbitrajul. Cert este că voi revedea meciul și implicit voi vedea și ce s-a întâmplat în acest momente.”

Întrebat despre așteptările sale în TOP 6, antrenorul CSM-ului a afirmat:

“Campionatul se joacă în playoff. Suntem calificați în TOP 6, adică suntem în playoff. Primul obiectiv pentru actuala ediție de campionat a fost atins. Urmează 12 meciuri în care nu vom avea presiune pe rezultat, dar vom încerca să obținem cât mai multe victorii pentru a ne asigura avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului.

Urmează două meciuri în deplasare. Unul la Timba și celălalt la Steaua. Cele două meciuri care urmează sunt cumva legate de cele zece care vor urma în faza a 2-a. Ne dorim să obținem cât mai multe victorii pentru a ne asigura un loc între primele patru pentru startul plaoff-ului. Meciul de la București va marca începutul unei serii de 11 meciuri pe ritmul din trei în trei zile. Tot ce îmi doresc este să fim sănătoși. Restul le ducem și le gestionăm.”

Referitor la Stefan Nikolic, antrenorul Achim a spus:

“Îmi place foarte mult. Este un jucător pe placul meu și cred în el. Este un jucător bun. Aduce un plus de concurență și este evident că avem nevoie de el.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)