Inotatoarea Huszar Ingrid, doua noi recorduri nationale

0
Posted March 26, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

rsz_huszarÎn urmă cu câteva zile la Bacău s-au desfășurat Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori au confirmat ascensiunea sportivei orădene Huszár Ingrid (foto la premiere), care a fost una dintre vedetele competiţiei.

Înotătoarea legitimată la CS Crişul (antrenoare Cristina Madău, Georgeta Schier) şi-a trecut în cont nu mai puţin de 12 medalii, dintre care opt de aur, trei de argint şi una de bronz. Pe lângă aceste clasări pe podium, Ingrid a stabilit şi două noi recorduri naţionale în proba de 50 m bras, unul în calificări, iar al doilea în finala probei, cu timpul de 33,34”.
Alături de Huszár Ingrid, CS Crişul a avut alte trei sportive calificate în mai multe finale la Bacău – Ioana Buzlea, Kiss Boglárka şi Alföldi Boglárka, dar care n-au reuşit, din păcate, să se claseze pe podium. Ioana Buzlea a fost foarte aproape de o medalie în proba de 200 m bras senioare, situându-se pe locul 4.

În lotul lărgit pentru JO
Huszár Ingrid, care a fost desemnată cea mai bună sportivă a CS Crişul în anul 2017, a avut astfel un debut de sezon foarte bun, continuând performanţele realizate în sezonul precedent. Ca urmare, înotătoarea orădeană şi antrenoarea Cristina Madău au fost incluse în lotul lărgit, din care va fi stabilită delegaţia care va reprezenta România la Jocurile Olimpice pentru tineret 2018. Competiţia va avea loc la Buenos Aires (Argentina), în perioada 6-18 octombrie. „Sperăm ca Ingrid să se menţină în elită, pentru a participa efectiv la Jocurile de la Buenos Aires”, ne-a declarat antrenoarea Cristina Madău. La rândul său, directorul general al CS Crişul, Ionel Bungău, şi-a exprimat speranţa ca sportiva să se menţină în lotul pentru Jocurile Olimpice de tineret. „Această selecţie reprezintă o realizare importantă pentru tânăra înotătoare şi pentru clubul nostru. Totul e ca Ingrid să-şi continue rezultatele cu care ne-a obişnuit până acum, pentru a se menţine în lotul pentru Buenos Aires”, a afirmat Ionel Bungău.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)