Oaspetii cu ratarile, gazdele cu golurile!!!

0
Posted March 24, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

rsz_img_20180324_124841În cadrul rundei a XXVI-a a Ligii a 2-a de fotbal din țara noastră, Luceafărul Oradea a obținut un nou succes de astă dată cu scorul de 2-0 (0-0) în compania celor de la Metalglobus București.

A fost o victorie datorată inspirației lui Cristian Lupuț, noul antrenor principal al echipei, care a introdus un jucător pe Vasile Pop, cel care a făcut diferența. De cealaltă parte, oaspeții din capitală au ratat două situații extrem de favorabile care puteau schimba  soarta jocului.

Disputa a început într-o notă de echilibru, ambele echipe fiind mult prea preocupate de faza defensivă decât de cea ofensivă. Codoban a încercat un lob de la marginea careului, mingea trecând ușor peste poartă. Același Codoban vede cartonaș galben pentru o tentativă de a obține un penalty.

După 35 minute de joc Neacșa din poziție centrală, intră în careu și având spațiu de a șuta, preferă un pas lateral pentru o fază care se stinge.

La doar două minute distanță, fotbaliștii vizitatori au o ocazie rarisimă, Potecea centrează perfect de pe dreapta, Bilciurescu cu capul din șase metri reia spre poartă, Goia deviază balonul cu un reflex în transversală.

Ultima acțiune a primului mitan îi aparține tot lui Codoban, care de la 18 metri, poziție perfectă șutează modest pe jos.

Partea a doua devina ușor mai animată, apar primele schimbări. Tot bucureștenii beneficiază de o ocazie monumentală.

Contraatac școală, pe centru, Stîngă ușor lateral primește baloul, nemarcat din interiorul careului șutează pe sus, Goia cu un ultim reflex deviază mingea care trece milimetric peste.

În urma unui coner de pe dreapta, Vasile Pop trece cu lejeritate de adversarul direct, centrează perfect pe șase metri, de unde Tînc, nemarcat reia cu capul imparabil (1-0). Era minutul 69.

Bucureștenii ies mai mult la joc, dar nu au forța de a pune în real pericol poarta adversă. Finalul a scos ân evidență un arbitru central practic care a  pierdut meciul din mînă.

În minutul 83 în urma unui așa zis contact în careu, văzut doar de el,  între Vasile Pop și un adversar, arbitrul acordă cu multă lejeritate penalty. Jucătorii protestează, decizia este una mai mult decât discutabilă. Un minut mai târziu, execută Vlad Rusu, scorul devine 2-0.

La faza imediat următoare, același arbitru care nu merită să-i scriem numele, acordă o lovitură liberă directă pentru oaspeți când niciun jucător nu a fost faultat!!! Finalul aduce o decizie cel puțin bizară. Codoban trece ușor de un adversar, este faultat clar din spate în careu, se aude fluierul și se acordă simulare.  Al doilea galben pentru Codoban și implicit cartonaș roșu, când de fapt jocul cerea o altă decizie. Incredibil.

Rocha pe finalul prelungirilor șutează pe jos, puțin lateral de poartă. Victorie meritată a luceferilor care au fructificat la maximum ocaziile de care au beneficiat în timp ce oaspeții au avut două situații clare de gol pe care nu le-au fructificat.

Miercuri 28 martie luceferii vor juca la Brăila, pentru ca etapa următoare să joace tot în deplasarae sâmbătă 31 martie la Clinceni.

Luceafărul: Goia – Balea, Oros, Tînc, Ban – Feher (57 Vasile Pop), Ţegle – Neacşa (69 Ludușan), Codoban, Dulca (87 Rocha) – Vl. Rusu
Antrenor: Cristian Lupuţ

Metaloglobus: Geantă – Asanache, Caramalău, Sava, Negotei – Popa, Şt. Stîngă (85 Răileanu) – Ghenovici, Potecea, Roşu (67 Vlad) – Bilciurescu
Antrenor: Alin Chiţa


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)