Oradea invingatoare, in fata unui adversar net inferior

0
Posted March 16, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascEtapa cu numărul 21 a Ligii Național de baschet masculin a opus față în față, Timba Timișoara și CSM U Oradea, două echipe cu obiective diametral opuse. Oaspeții sunt în ultimii ani pretendenți la titlu în timp ce gruparea bănățeană se clasează în partea a doua a întrecerii. Așa cum era de așteptat, bihorenii au reputat o victorie fără probleme scor 105-74 (27-20, 29-24, 23-25, 26-5). Jocul a fost la discreția învingătorilor cu excepția sfertului trei când a intervenit din nou o relaxare.

Debutul întâlnirii a fost destul de echilibrat până când Pasalic, Valeika și din nou Pasalic au mărit diferența. Oradea si-a luat în serios rolul de favorită, a punctat de trei ori consecutiv prin Denison, aici făcându-se diferența. Reljic de la gazde, pe sirenă a redus din handicap.

Sfertul secund începe cu două reușite de la distanță ale lui Pasalic și Gajovic, relaxarea prematură apare în joc oaspeților. Țibîrnă și Gavrilă punctează și ei. Cristian Achim își permite luxul să vorbească cu un comisar de joc, localnic în timpul jocului. Kovacevic de la distanță scutură plasa, roș-albaștrii ajung la +20 pe tabelă.

Din nou Kovacevic de la mare distanță înscrie, în continuare problama orădenilor este apărarea la aruncările de la distanță. Pirce înscrie și el, Gajovic pe sirenă ratează. Mult prea multe puncte primite de o echipă cu pretenții într-un singur sfert, 24, mai bine de două puncte pe minut.

La pauza mare CSM U conduce cu 56-44.

Imediat după pauză, Dumic și Pasalic aruncă și înscriu de la distanță. Kovacevic aduce Timișoara la doar nouă puncte în spatele orădenilor, Cristian Achim nemulțumit de apărare solicită timp de odihnă. Pasalic de la distanță scutură plasa, Kandic pe sirenăînscrie cu noroc. Valeika singur cu panoul, își dă în petec, Denison faultat pe aruncare. Gajovic cu panoul ratează, la fel ca și Țibărnă. Concentrarea nu este punctul forte al bihorenilor, Kandic profită și înscrie din nou de la distanță. Oradea are doar șase lungimi avans. Richard, coș de la distanță plus o aruncare suplimentară. Sfert pierdut de Nicolescu & Co.

Începe ultimul sfert. Tunover al vizitatorilor, Nicolescu înscrie primul. Țibărnă faultează total inutil, o gafă care nu e normală. Timișoara revine în meci, Pasalic din zero grade punctează, la fel ca și Richard, timp de odihnă al gazdelor. Același Richard pe sirenă punctează decisiv, din nou +20 Oradea. Antisportiv, Nicolescu transformă doar o liberă. Valeika prin sleam-dunk mărește diferența, Richard combină perfect cu Denison. Gajovic din zero grade, scutură plasa, Gavrilă aruncă scurt.

Punct final al unui meci în care bihorenii au primit din nou prea multe puncte de la un adversar net inferior care a știut să profite de apărarea modestă. Dealtfel acesta pare să fie unul dintre punctele slabe ale unei echipe cu mult potențial.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Pasalic 27 puncte, Denison 18, Richard 14 de la învingători, respectiv Kandic 18, Kovacevic 16 de la învinși.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)