Oradeanii se prebusec in final de partida

0
Posted March 24, 2018 by Lucian Popa in Baschet

steauaCSM U Oradea a suferit un eșec pe final de meci în compania celor de la CSM Steaua București, sâmbătă în capitală. În cadrul etapei a 24-a, Mandache & Co. au pierdut pe final de meci scor 80-85 (14-12. 25-30, 24-14, 17-29) asta în condițiile în care mai mereu au fost la cârma jocului, dar finalul le-a aparținut în totalitate gazdelor.

Valeika a înscris primele puncte ale bihorenilor, Pasalic a transformat ambele libere. Același Valeika este căpăcit de Zekovic, la celălalt panou Denison îl căpăcește Falker. Turnover al oaspeților, Marinov faultat după ce în prealabil a făcut pași. După reușita lui Pasalic, Oradea ajunge la +4 pe tabelă, Lapornik reducând din diferență. Puține puncte marcate după primul sfert.

Următorul sfert începe cu reușitele lui Falker, Marinov înscrie două libere, gazdele ajung la +4 pe tabelă. Gajovic de la distanță înscrie, iar Richard restabilește egalitatea. 22-22. Mandache punctează și el, cele două echipe se mențin la egalitate. Runkauskas își protejează aruncarea, Mandache ține echipa orădeană aproape de Steaua. La pauza mare gazdele avea un minim avantaj.

Începe repriza a doua. Baciu înscrie primul, Denison coș plus liberă suplimentară transformată. Richard aruncă de la distanță și scutură plasa, Marinov pe sub coș ratează, Lapornik este mult mai eficient. Andrei Mandache își continuă recitalul din zero grade, plus liberă suplimentară transformată. 50-49. Din nou Mandache punctează decisiv, Oradea începe să arate mult mai bine, Denison mărește diferența, Falker menține Steaua în spatele bihorenilor. Lapornik aduce gazdele la un punct în spatele oaspeților, Pasalic este exact în două rânduri. Urmează o perioadă de dominare a formației vizitatoare, care menține un ritm bun.

Începe ultimul sfert, Richard se duce până-n coș, fiind de departe omul meciului. Denison faultat dur din spate, Flowers este din nou blocat. După o reușită a lui Gajovic, CSM-ul ajunge la +9 pe tabelă. Pasalic cu mult curaj face diferența. Din păcate Pasalic are un conflict cu Negoițescu, primul vrea să-și facă singur dreptate și este penalizat. Negoițescu reduce din handicap, iar flowers în două rânduri strânge scorul. Marinov punctează și el, 72-79, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Oradea forțează pe mâna lui Richard, la celălalt panou, Zekovic este decisiv. CSM Steaua prinde curaj, același Zekovic aruncă și egalează 79-79. După reușitele lui Flowers, gazdele preiau conducerea, un nou timp de odihnă al orădenilor. Valeika înscrie și el, iar Flowers faultat transformă liberele. mandache ratează aruncarea decisivă, la fel ca și Valeika, Falker punctează doar o dată de la libere. Ultima acțiune aparține vizitatorilor, Richard scapă balonul.

Deși au controlat în cea mai mare parte partida, orădeniii care auavut și +10 în ultimul sfert au gestionat prost finalul și au ratat nepermis de mult.

Este un meci ca și o lecție din care ambele echipe au de învățat în special învinșii care trebuiau să fie mult mai lucizi pe final de joc.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Zekovic 20 puncte, Lapornik 17 de la învingători, respectiv Richard 24, Pasalic 17.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)