Pep Guardiola, amendat cu 20 000 lire sterline

0
Posted March 10, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

Barcelona's coach Guardiola gestures during their Champions League soccer semi-final against Chelsea in BarcelonaTehnicianul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a fost amendat cu 20.000 de lire sterline deoarece acesta a purtat un simbol politic catalan la meciuri, în semn de susţinere faţă de patru oficiali catalani încarceraţi în Spania. De asemenea, FA i-a acordat şi un avertisment tehnicianului spaniol pentru “purtarea unui mesaj politic”.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat, la 23 februarie, că a deschis o procedură disciplinară care îl vizează pe tehnicianul echipei Manchester City, Pep Guardiola, deoarece acesta a purtat un simbol politic catalan.

De la sfârşitul anului trecut, Pep Guardiola a purtat o panglică galbenă la fiecare meci şi la conferinţele de presă, în semn de susţinere faţă de patru oficiali catalane încarceraţi în Spania. Născut la Santpedor, în Catalonia, Guardiola şi-a petrecut o mare parte a carierei de jucător şi de antrenor la Barcelona. În decembrie, el a explicat că poartă panglica galbenă, simbol al dorinţei de eliberare a separatiştilor încarceraţi, deoarece consideră soarta acestora nedreaptă, conform news.ro.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)