Radu Traian Bitea, noul absolvent de certificat fotball management

0
Posted March 21, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

POZA003Doar 20 din cei 30 de participanți au obținut certificatul de absolvire a studiilor aprofundate în managementul fotbalului eliberată de Facultatea de Studii Administrative de la Lausanne.

Au participat personalități din lumea fotbalului românesc și participanți proveniți in calitate de reprezentanți ai Federatiilor de Fotbal din Moldova, Slovacia sau Croatia. Cursul a implicat vorbire și scriere exclusiv în limba engleză.
UEFA prin Federaţia Română de Fotbal a inaugurat un program educaţional care a oferit participanţilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de manager în fotbal.

Seminarul unic și exclusivist pentru România organizat împreună cu UEFA și Swiss Graduate School in Public Administration din cadrul Universității Lausanne s-a desfășurat pe perioada octombrie 2017 -martie 2018, la București și săptămânal activitate pe platforma electronică ce a implicat teste, activități specifice, practice ori teoretice,etc.. În același timp, cursanții, reprezentanți ai cluburilor și ai asociațiilor județene din România, reprezentanți FRF și al altor federații de fotbal, dar și foști jucători, au parcurs și opt module online.
UEFA Certificate in Football Management (CFM) a fost finanțat cu ajutorul programului HatTrick al forului european și este dedicat persoanelor implicate în fenomen pe continent, având rol în dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice despre managementul fotbalului.

Principalele teme ale cursurilor au fost: Organizarea în fotbal, Managementul strategiilor și al performanței, Management operațional, Marketing și sponsorizări în fotbal, Comunicare și relații publice, Managementul evenimentelor și al voluntarilor. La finalul programului, în martie 2018, absolvenții au primit un certificat de studii superioare, o liciență de absolvire din partea Universității din Lusanne.

Radu Bitea (foto în vișiniu) – „Sunt fericit, am absolvit un curs greu dar deosebit de bun care cu siguranță mă va ajuta pe viitor să pot îmbunătății activitatea fotbalistică bihoreană. Cursul a fost implementat exclusiv în limba engleză, prin profesori străini, elite în cadrul comisiilor UEFA, adevărați specialiști în domeniu. Cel mai interesant moment mi s-a părut activitatea practică de pe stadionul Național Arena unde s-a simulat timp de 6 ore organizarea unui meci de Champions League iar noi cursanții eram parte din diferite comisii ale staffului, indeplinind roluri diferite și acționând la unele probleme simulate. Mă bucur că am avut ocazia și să întăresc relațiile cu personalități din lumea fotbalistică românească, Lucian Sânmărtean, Nana Falemi, Adi Ambrosie -președinte Politehnica Iași, Anton Cătălin -președinte FC Botoșani, Vlăduț Munteanumanager Naționala României U 21, Radu Constanțea – președinte U Cluj, Alexandru Cândea- Manager Ticketing FRF, Marius Coșoreanu- președinte Oțelul Galați, Marius Cociu-director sportiv ACS Poli Timișoara, Ciprian Paraschiv – manager dezvoltare FRF, colegi președinți de AJF din țară, colegi din străinătate din Federațiile de Fotbal. Voi mai achiesa la astfel de cursuri, în limita timpului disponibil, următorul fiind o noutate absolută implementată de UEFA prin programul UEFA -play, unde vom studia modalități concrete de accesare fonduri, dezvoltare logistică și mijloace practice de dezvoltare a fotbalului din regiunile pe care le deservim”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)