Superba victorie a oradenilor in fata campioanei

0
Posted March 2, 2018 by Lucian Popa in Baschet

basc mandacheDerby-ul rundei a XVIII-a a Ligii Naționale de baschet masculin, a opus în Arena Atonio Alexe, două dintre celemai bune echipe ale țării. Este vorba de CSM U Oradea și U BT Cluj-Napoca. A fost o dispută cu adevărat electrizantă, cu dese răsturnări de scor. Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au gestionat mai bine finalul de partidă, când Mandache (foto), cu mult sânge rece a aruncat decisiv cu adversar în față și a înscris.

90-83 scor final, (21-20, 30-22, 14-20, 25-21).

Jocul a început în nota de echilibru, Nicolescu face două greșeli în primele minute, Oradea ajunge după patru minute în penalitate. Clujenii profită, au un run de 10-2, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Nicolescu ajunge la cea de-a treia greșeală personală și nu este chemat pe bancă, el aruncă de la distanță și scutură plasa.

După primul sfert, gazdele au un punct avans. Sfertul secund începe cu două faulturi tehnice acordate la banca vizitatorilor pentru proteste, meciul se încinge. Pe parchet apare Andrei Mandache cel care aruncă din zero greade și înscrie.

E momentul ca Mihai Silvășan să solicite timp de odihnă. Oradea merge la +9 pe tabelă, dar nu știe gestiona situația, adversrul egalează 31-31. Richard punctează eficient, iar Kariniauskas de unul singur mărește diferența.

Bezmetic ca de obicei, el duce atacurile la limita timpului și înscrie interesant. Dar tot acesta face un fault total aiurea la aruncare de la mare distanță. Bihorenii arată mult mai bine în acest sfert doar că au în continuare probleme cu recuperarea defensivă.

Sakic domină clar la acest capitol și nu are adversar.

Rasic aruncă și el de la distanță și înscrie, în timp ce Țibîrnă cu toată opoziția lui Barro pune mingea-n coș. La pauza mare roș-albaștrii au un avantaj de nouă puncte.

Imediat după pauză, gazdele forțează pe mâna lui Pasalic, Lapornik își începe recitalul cu o aruncare de la mare distanță. Barro este faultat, înscrie ambele libere, Mandache menține Oradea în avantaj, Sakic o face și el. Campioana prinde curaj și trece în avantaj, cu ajutorul lui Barros și Sakic, roș-albaștrii suferă, Kromah profită din plin. Nicolescu îmnscrie și el, iar Pasalic egalează 62-62. Mandache pe sirenă își duce echipa în avantaj.

Ultimul sfert este cel care decide învingătoarea.

Mandache de la mare, mare distanță aruncă și înscrie. Oradea ajunge din nou la +8 pe tabelă, Kromah este blocat pe Richard. Kariniauskas conduce atacurile orădenilor, Nicolescu aruncă aiurea. Turneover al vizitatorilor, Richard forțează aruncarea de la distanță și ratează, pe contră Watson pătrunde coș plus aruncare suplimentară transformată. Turnover al gazdelor, Watson înscrie din nou, clujenii revin pe tabelă. Pasalic faultat, baschetbaliștii din municipiul de pe Someș nu sunt în penalitate, Lapornik, aruncă și egalează pe tabelă în ultimul minut. 81-81. Run de 8-0pentru clujeni.

Mandache aruncă cu om pe el și înscrie de la distanță. 84-81. Timp de odihnă solicitat de Mihai Silvășan. 39 secunde de joc. Lapornik aruncă de la distanță, ratează, Richard recuperează. Este faultat imediat, ajunge la linia de libere. Înscrie ambele tentative, cu mențiunea că Barro întentativa de a recupera atinge balonul. 87-81. 30 secunde de joc.

Lapornik înscrie rapid, antisportiv pentru Kromah. Richard înscrie doar o liberă, gazdele au posesia. Watson fault la Pasalic, Ratează prima aruncare, dar o înscrie pe a doua.

Mandache recuperează din mâna lui Kromah, înscrie românul prima și ratează pe a două. 90-83. Watson aruncă și ratează, VICTORIEmare obținută de Mandache & Co. în fața campioanei naționalei.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Manadche 27 puncte, Pasalic și Kariniauskas cîte 15 fiecare de la învingători, respectiv Lapornik 22, Kromah 18, Sakic 13.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)