Oradea nu poate face fata jocului campioanei

0
Posted April 6, 2018 by Lucian Popa in Baschet

rsz_atacÎn cadrul rindei a 4-a din TOP 6, CSM U Oradea a cedat pe terenul campioanei U BT Cluj-Napoca, scor 74-89 (18-23, 23-25, 15-18, 18-23).

Nicolescu și Kariniauskas au marcat primii, Watson a redus din diferență. Oradea impune ritmul, Valeika prin sleam-dunk, menține o diferență interesantă. Kuti aduce Clujul în joc, Kariniauskas are un debut de meci foarte exact. Turnover al oaspeților, Kuti din nou de la distanță, gazdele preiau conducerea.

Barro prin sleam-dunk, rupe panoul, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Oradea a pierdut complet ritmul, run de 11-0 pentru organizatori, trei turnover consecutive pentru bihoreni. De nerecunoscut, după câteva minute de joc bune. Nikolic apare pentru prima dată în acest sezon pe parchet, Pasalic fiind accidentat, Nicolescu de la distanță înscrie la fel ca și Kuti de neoprit. Pe sirenă, Nicolesu forțează nota.

Torok înscrie primele puncte din sfertul secund, apărarea orădeană nu există, Rasik aruncă și înscrie, al doilea timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Cluj – Oradea 28-18. Incredibil, Lapornik duce U BT la o diferență extreme după numai 11 minute de joc. Ziegler este mai rapid ca și adversarul direct, Richard reduce din diferență, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan. Rând pe rând, Ziegler și Richard înscriu, Watson nu poate fi oprit. Torok face diferența în acest sfert, arbitrii dau posesia vizitatorilor, Kariniauskas singur, nu are cum rata, Gajovic scutură și el plasa. Timp de odihnă al campioanei. Rasik este exact la fel ca și Gajovic. Mandache de la distanță, Oradea vine la doar cinci puncte în spatele alb-negrilor. Barro îi stinge lumina lui Gajovic, egoist. Richard nu poate marca, pe contră, Lapornik o face singur cu panoul.

Barro înscrie primele puncte după pauză, Kuti mărește diferența. Gazdele mult mai eficiente din toate pozițiile, Mandache trei încercări din aceeași poziție, toate trei ratate. denison pasează total aiurea, Lapornik pasează pentru Watson care înscrie. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Pe parchet există o singură formație, superioară la toate capitolele, U BT. Oradea face figurație într-un meci de la care așteptam mult mai mult, +16 pe tabelă, cea mai mare diferență. Barro punctează, Valeika spectaculos pe urmărire scutură plasa. Denison coș plus liberă suplimentară. Torok continuăsă fie extrem de eficient, Kariniauskas înscrie și el. Drungilas penalizat cu fault antisportiv, Denison modest sub panoul advers. Diferență de la cer la pământ între evoluția de marți cu Sibiu de la Oradea și cea de pe terenul campioanei. Lipsă totală de constanță.

Începe ultimul sfert, Ziegler înscrie primul, Gajovic de la distanță. Ziegler este mai rapid ca și ceilalți adversari, Pichard de la distanță înscrie, timp de odihnă U BT. Oradea prinde curaj, Gajovic interceptează și înscrie.

Se strânge scorul, Watson își duce echipa la două posesii. Watson pe final de atac, din cădere, înscrie spectaculos, Nicolescu și Gajovic forțează aiurea. Watson readuce liniștea în tabăra gazdelor, după un run de 8-0. Timp de odihnă logic solicitat de banca orădeană. Gajovic liber de la distanță punctează, momente slabe de joc de ambele părți. Ziegler, coș plus liberă suplimentară. +16 pe tabelă pentru gazde. Ziegler și Denison marchează ultimele puncte ale meciului. Înfrângere fără drept de apel pentru Oradea care arată extrem de modest în fața unei echipe cu pretenții. În afară de primele minute, roș-albaștrii nu au contat deloc în acest meci când fără supărare și-au arătat limitele. Au primit aproape 90 puncte în 40 minute de joc, mai bine de două puncte pe minut.

Miercuri 11 martie, CSM U Oradea joacă de la ora 20,00 în Arena Antonio Alexe cu CSM Steaua.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Watson 20 puncte, Ziegler 17, Kuti 16 de la învingători, respectiv Kariniauskas 15, Gajovic 14.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)