Dramatism si tensiune maxima pe final de joc!!!

0
Posted April 21, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn cadrul etapei a VIII-a a Top 6 în baschetul masculin românesc, CSM U Oradea a jucat sâmbătă 21 aprilie în deplasare la Sibiu cu CSU din localitate. La finele unei partide interesante gazdele s-au impus cu șansă scor 93-92 (12-27, 18-23, 29-20, 29-27).

Denison a înscris primele puncte ale partidei, Kariniauskas punctează și el. Williams reduce din diferență, Denison mărește din nou diferența, pentru ca Richard să beneficieze și de o liberă suplimentară. 2-11 arăta tabela. Laser înscrie de la distanță, Richard prin sleam-dunk scutură plasa. Oradea impune ritmul, gazdele dominate la toate capitolele. Ricard combină perfect cu Kariniauskas, acesta din urmă înscrie, timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu. Laser aruncă cu mult curaj si înscrie, Richard este on-fire pentru vizitatori. După primul sfert roș-albaștrii au +15 pe tabelă.

Kinnrad a înscris primul în sfertul secund, Laser de la distanță revin în meci. La celălalt panou Richard este greu de oprit, ajunge la 12 puncte înscrise. Pratt este exact la libere, pe cotră Gajovic recuperează și înscrie.

Tensiunea în sală crește, Laser înscrie la fel ca și Williams singur. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Kinnrad pasează pentru Laser care nu poate rata, replica vine de la Kariniauskas.

Mandache îl angajeză perfect pe Valeika care nu poate rata, un nou timp de odihnă al gazdelor. Kinnrad din zero grade scutură plasa. Vine a doua triplă în dreptul lui Kinnrad, la celălalt panou Kariniauskas înscrie si el. Williams pe urmărire împinge mingea-n coș, pe sirenă Denison punctează. La pauza mare baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede aveau +10 pe tabelă.

Început modest de ambele părți, Cooper schimbă primul tabela. Valeika pasează direct afară, galbenii vin tare din spate. Kinnrad aruncă de la distanță, Laser înscrie și el, replica orădenilor vine pe mâna lui Denison, din zero grade, la faza imediat următoare Richard își imită colegul.

După reușita lui Pratt scorul se strânge, Bogdan Popescu din a doua încercare readuce Sibiul în joc.

Denison înscrie având și o liberă suplimentară. Pentru prima dată, Popescu duce Sibiul la +1 pe tabelă. Se merge cap la cap, Popescu se descurcă bine, la fel ca și Richard. Nikolic cu panoul înscrie, Mandache o face și el, iar după sunetul sirenei Laser punctează, reușita anulată.

Începe ultimul sfert, Laser este primul marcator, Gajovic ratează. Din nou Gajovic forțează aruncarea, turnover al sibienilor. Mandache îl angajeză perfect pe Gajovic, primul îl depășește în viteză pe Laser și transformă libera suplimentară. Liderul vulturilor aruncă de la distanță, Popescu de la distanță își duce echipa în avantaj, replica vine pe mâna lui Gajovic. Bogdan Popescu la 41 de ani este senzațional, la celălalt panou Gajovic ratează. Ultimele minute îl are în prima plan pe Laser care-l obligă pe Achim să solicite timp de odihnă. Schemă pentru aruncarea de la distanță a lui Mandache, iar în doar câteva secunde, Kariniasukas scutură și el plasa. 79-79. Timp de odihnă, solicitat de Dan Fleșeriu.

Cooper faultat pune mingea-n coș, transformând și libera suplimentară. Kariniauskas repune direct la adversar, Kinnrad faultat de trei puncte de Mandache. Primul transformă doar două tentative, Gajovic și el în aceeași situație, dar eficiență 100%. Denison și Laser înscriu, Oradea revine în meci. 90-86, ultimul minut de joc. Spiritele se încing pe parchet, o altercație colectivă fără nicio sancțiune. Mandache forțează aruncarea, Valeika faultează inutil. Pratt la linia de libere, transformă doar o tentativă.

Denison foarte bine înscrie, 91-88, capcană la Laser, Oradea recuperează, Mandache înscrie, 91-90. Timp de odihnă al gazdelor. Mai sunt de jucat 13 secunde. Fault la Laser, două libere. prima transformată, a doua ratată. Gajovic la linia de libere înscrie ambele tentative. Egal 92-92. Timp de odihnă al gazdelor. Nouă secunde de joc, Kinnrad faultat rapid, înscrie prima și o rateză pe a doua. Williams prinde, faultat imediat. Cinci secund ede joc, două libere ratează prima, și pe a doua intenționat… Recuperarea nu funcționează meciul se încheie.

Oradea pierde după ce a avut din nou avantaj major pe tabela de marcaj, iar în final cu puțin noroc puteau întoarce soarta în favoarea lor. Miercuri 25 aprilie de la ora 18,00 la Oradea va avea loc derby-ul dintre Oradea și Cluj.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Lser 32 puncte, Kinnrad 17 de la învingători, respectiv Kariniauskas 20, Denison 18.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)