Cainii latra, caravana trece… Razvan Burleanu le-a dat clasa!!!

0
Posted April 19, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

burleanuNici în cele mai urăte vise ale lui nu credea Ionuț Lupescu că va pierde într-o asemenea manieră alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. Cu tot respectul pentru ceea ce a făcut ca fotbalist pentu națională, unde binențeles a fost plătit, ca și candidat a fost destul de modest. Asta prin prisma faptului că după șapte ani la UEFA s-a dorit a fi președinte la FRF. A făcut însă două greșeli majore, ceea ce l-a costat în final.

În primul rând când si-a lansat paltforma progam, printre invitații de marcă s-a aflat și Mircea Sandu, omul care a condus FRF timp de 24 ani și cel care i-a dat puteri depline. Din nefericire pentru Lupescu, Sandu Mircea nu are o imagine pozitivă în rândul conducătorilor de la noi. De asemenea foști colegi de națională care au intrat în conflict cu mai multă lume nu trebuia să fie antemergătorii lui în teritoriu.

A doua greșeală majoră a fost faptul că a acceptat sprijin politic de la un om ca și Liviu Dragnea, extrem de controversat. Anunțul că va fi spijinit politic a fost cu două tăișuri, iar probabil că unii conducători de la echipe l-au taxat. O serie de minciuni au ieșit la iveală prin amabilitatea lui Burleanu necontestate însă de Lupescu. La o zi după aflarea rezultatelor, Lupescu i-a făcut pe unii conducători fripturiști pentru că s-au vândut. Nu este adevărat. Și-au văzut propriile interese și nu ai riscat să vină un nou președinte care să le facă viața amară.

De partea cealaltă, Răzvan Burleanu și-a jucat tactica câștigătoare până la final, mărind cu 80 de membrii numărul votanților față de 2014, fiind sprijinit clar de AJF-urile din țară, fotbalul de sală sau fotbalul feminin. Dacă mai tinem cont că a beneficiat de sprijin și de la copii și juniori nu ar trebui să mire pe nimeni această victorie. Ci modul absolut zdrobitor cum a reușit să se impunăîn fața unui contrscandidat susținut de toată lumea. numai de cei cu drept de vot mai puțin. Miercuri 18 aprilie R. Burleanu câștiga clar în fața oricărui candidat din România, indiferent de numele acestuia. Și imi asum ceea ce scriu.

Vom câștiga din primul tur cu intre 160-170 voturi, va fi un singur tur. Avem să spună Burleanu. Și mare dreptate avea. A luat 168 voturi. Restul e istorie. Patru ani de zile va continua proiectele și sunt ferm convins că și peste 4 ani va fi primul candidat și principalul favorit. Problema va fi că mult curaj îi va trebui unui contracandidat să nu fie din nou umilit.

Până atunci însă, baftă moldovene oriunde te vei afla!!!


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)