Campioana rapusa si la Oradea. Chris Richard de neoprit

0
Posted April 25, 2018 by Lucian Popa in Baschet

chrisÎn cadrul penultimei etape din Top 6 în baschetul masculin românesc, CSM U Oradea a obținut o victorie de senzație în fața actualei campioane naționale U BT Cluj-Napoca. Orădenii s-au impus în cele din urmă cu 82-78 (20-20, 23-19, 17-18, 22-21).

A fost un meci cu o intensitate foarte mare, rezultatul fiind extrem de important pentru ambele combatante prin prisma împerecherii în play-off.

Clujenii au început foarte bine jocul, conducând cu scorul de 12-3, moment în care Cristian Achim a solicitat timp de odihnă.

A urmat un run de de 15-2 în favoarea organizatorilor care au revenit în meci. CSM-ul ajunge la +4 pe tabelă dar sunt egalați la ultima fază. După primele zece minute scorul era egal. Din păcate Denison din nou are la fel ca și în alte jocuri, probleme cu faulturile.

Sfertul secund începe su o serie de faulturi în dreptul campioanei, care ajunge repede în penalitate. Oradea nu profită de acest lucru, iar disputa este în continuare echilibrată. Gajovic înscrie de la distanță, Mandache transformă liberele iar bihorenii ajung în avantaj. De partea cealaltă Torok marcheză de la distanță, Kromah își duce echipa în avantaj, iar Richard (foto) de la linia de libere este exact. Torok în trei rânduri este perfect.

Se merge cap la cap, din păcate organizatorii nu știu să profite de jucătorii de mână strângă. Deși i s-a dat șansă, Martin Zeno nu este într-o zi fastă. Sakic înscrie pe pătrundere, Kariniauskas aruncă cu mult curaj, punctând decisiv.

După pauză, avntajul echipei gazdă este imediat anulat de Barro, care transformă și libera suplimentară, Denison ajunge la cea de-a treia greșeală personală, după doar 15 secunde este chemat pe bancă. Din păcate Oradea are probleme cu pivoții, dar Cristian Silvășan nu profită. Roș-albaștrii depind doar de reușitele lui Kariniauskas, de cealaltă parte Barro și Sakic sunt mereu în prim plan. Richard își începe recitalul, Lapornik îl imită imediat. Valeika nu ajută echipa în momentele decisive, iar schimbarea vine absolut normal.

Gazdele ajung la +6 pe tabelă, antisportiv la bancă alb-negrilor. Drungilas și Kromah de la libere reduc diferența.

Mai sunt de jucat zece minute. Scor 60-57. Începe ultimul sfert, Rasic transformă ambele tentative, M. Zeno din zero grade este decisiv. O serie de schimbări impotante în ambele tabere, M. Zeno puntează din nou. Kromah de la distanță egalează, 64-64, iar tot el își duce echipa la o posesie în față. Așa cum era de așteptat, timp de odihnă al orădenilor. Mai au doar in singur timp de odihnă. Din păcate, Denison este descalificat pentru cinci greșeli personale.

Iese la rampă aruncarea de la distanță a lui Gakjovic catre pur și simplu ridică tribunele în picioare. Seria este continuată de Richard care în criză de timp și cu om pe el, punctează senzațional. Clujenii nu au replică, Kuti este certat rău de Silvă. Barro reduce din diferență, Gajovic este din nou decisiv, timp de odihnă al baschetbaliștilor din municipiul de pe Someș. Sakic este exact, Ricard de unul singur nu poate fi oprit. Fără să-i tremure mâna înscrie lejer. Watson redune din diferență, dar deja e prea târziu. Clujenii nu aleg soluția faltului decât în ultima clipă. Gajovic transformă doar o liberă, iar la ultimul atac, turnover al campionilor. Victorie absolut meritată în condițiile în care au avut în Richard un veritabil om de forță carecu multă încredere și curaj a reușit să fie decisiv. Jucând peste 33 minute acesta a marcat 27 puncte. Kariniauskas a fost al doilea marcator al echipei. De partea cealaltă clujenii au primit peste 80 puncte și e greu să imite pretenții. Kromah și Sakoc cu 17 și reepectiv 14 puncte au fost cei mai prolifici jucători. Sâmbătă 28 aprilie CSM U Oradea va juca în cadrul ultimei etapei la București cu CSM Steaua.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)