Cea mai buna prestatie din acest sezon pentru luceferi

0
Posted April 21, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

rezÎn cadrul rundei a 30-a a Ligii a II-a de fotbal, Luceafărul Oradea a obținut o victorie concludentă scor 4-1 (2-0) în dauna celor de la CS Balontenți. A fost de departe cea mai bună evoluție a elevilor lui Cristian Lupuț din acest sezon, la capătul căreia au obținut cea mai convigătoare victorie. Pe lângă cele patru goluri marcate, orădenii mai puteau înscrie tot atâtea goluri în poarta bravului Alexandru Iordan.

Dealtfel meciul a curs pe toată durata lui spre poarta oaspeților, lipsiți de două piese importante, antrenorul Augustin Călin învoit de conducere pentru unele grave probleme de sănătate ale nevestei și Ovidiu Herea, suspendat.

Neacșa, Feher și Vlad Rusu au avut primele acțiun ofensive, pentru ca acesta din urmă să deschidă scorul în minutul 22.

Atunci Dulca a driblat cu mare ușurință doi adversari i-a pasat lui Rusu, care din 12-13 m l-a executat cu latul pe portarul advers (1-0). A urmat din nou o dominare teritorială a organizatorilor care nu au avut luciditate în fața porții. Alexandru Dulca a primit o minge în adâncime în careul advers, fiind extrem de liber, față în față cu Iordan, a șutat plasat și a dus scorul la 2-0. Era minutul 31.

În debutul părții a doua, cei din Baloteșți au prima acțiune ofensivă, Goia reținând în doi timp. Orădenii își măresc diferența, Țegle ia o acțiune pe cont propriu, trece de adversarul direct, și de la marginea careului șutează plasat (3-0). Apar primele schimbări în ambele tabere. Pe undeva nemeritat, oaspeții reduc din diferența. Claudiu Herea trece pe dreapta, centrează în careu de unde Mihai Cosmin plaseză balonul pe lângă Goia (3-1).

Trecuse 62 de minute de joc.

Gazdele reiau ofensiva, Vasile Pop este aproape să-și treacă și el numele pe pe lista marcatorilor în timp ce Dulca este mult prea individualist. În fine, același Vlad Rusu, al doilea marcator al eșalonului stabilește scorul final. Vasile Pop trece de doi adversari pe dreapta, centrează din apropierea liniei de poartă, Vlad Rusu reia deviază, Iordan atinge balonul care se scurge în plasă (4-1).

Alin Țegle este aproape de a reliaza dublu, șutul puternic de la peste 25 m trece puțin pe lângă. Ultimele minute ale jocului au găsit echipa favorită în atac, nou intratul Chiorean se încurcă în minge pentru ca Rusu sau V. Pop să rateze din poziții extrem de favorabile.

Așa s-a scris istoria unui meci în care pe teren a existat o singură echipă, cea a luceferilor care a a rătat o poftă de gol și un spirit de echipă pozitiv, care ar trebui repetate la fiecare meci acasă.

Miercuri 25 aprilie bihorenii vor juca la Afumați pentru ca duminică să primească la Sânmartin vizita celor de la Dunărea Călărași, liderul la zi al competiției.

Luceafărul: Goia – Valies, Oroş, Tînc, Trif – Feher, Ţegle – Rocha (Antohi 70′), Al. Neacşa (Vasile Pop 60′), Al. Dulca (Chiorean 78′) – Vl. Rusu
Antrenor: Cristian Lupuţ

CS Baloteşti: Iordan – M. Neagu, Marciuc, Flămânzeanu, N. Filip – F. Paraschiv (C. Novac 52′), L. Ion, Val. Andrei, Cosmin Mihai (Al. Ionescu 61′) – Claudiu Herea, Eug. Nica
Delegat: Emil Stanca


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)