Cristian Achim: Am fost horror in sfertul trei

0
Posted April 19, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a vorbit despre succesul repurtat la Pitești, în cadrul etapei a 29-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Formația roș-albastră a învins cu scorul de 98-93, după o repriză de prelungiri și pe o revenire de la minus 20 puncte cu mai puțin de opt minute rămase din timpul regulamentar.

“A fost un meci nebun. Sincer să fiu am jucat foarte prost în sferturile 2 și 3. Sunt dezamăgit pentru felul în care ne-am apărat, după un început foarte bun al nostru, în care am avut energie și o apărare foarte bună. Am văzut foarte multe întrucât activez în baschet de mult timp, dar eu așa ceva nu am mai întâlnit. Felul în care ne-am apărat în sfertul 4 a fost absolut senzațional. Am Avut agresivitate și putere de luptă. Am început să și băgăm foarte bine mingea în coș, după un sfert al 3-lea în care am fost sub orice critică.

Diferența de puncte marcate în sferturile 3 și 4 este enormă. Am marcat 11 puncte în sfertul 3, deși am avut foarte multe aruncări deschise. Am fost horror în sfertul 3. Va trebui să analizăm cu mare atenție ce s-a întâmplat pentru că este îngrijorător să fim atât de modești.

În schimb, în sfertul 4 am marcat 30, aproape de trei ori mai mult. Ce-i drept, am schimbat apărarea. Am apelat la zonă, chiar dacă ea nu este tocmai indicată pentru acest tip de echipă cum este Piteștiul cu atâția shooteri. Trebuia să încerc orice. Ne-a ieșit. Sigur că rămâne întrebarea dacă trebuia să încerc mai devreme această apărare, dar aceste întrebări rămân doar în capul antrenorilor. Genul acela de întrebări legate de lucruri pe care nu le-ai făcut și care poate te-ar fi ajutat.

Asta e. Am fost modești în sfertul 3, respectiv de vis în sfertul 4. Până la urmă aceeași echipă le-a făcut pe amândouă, în același meci…

Sunt foarte bucuros pentru victorie, pentru reacția echipei și pentru acești băieți. Este un succes extrem de important pentru noi în clasament. Pentru noi a fost mai important acest meci decât era pentru Pitești prin prisma poziției în clasament. Mă bucur foarte tare pentru revenirea noastră și pentru reacția pe care am avut-o. Sper ca acest lucru să ne ducă tot mai sus și să ne dea încredere suplimentară.

Știu că sună bizar, dar această victorie a fost obținută și cu sufletul. Am avut sentimentul că suntem împinși de la spate de o energie pozitivă. Banca noastră a fost excelentă în acele momente. Și iată că așa am reușit o mică minune. Cred că pentru spectatorul neutru a fost ceva spectaculos, iar pentru supoterii direct implicați a fost cu stări de la o extremă la cealaltă. Acesta este sportul, cu precădere baschetul.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)