Cristian Achim: Ma bucur ca a revenit Denison

0
Posted April 2, 2018 by Lucian Popa in Baschet

rsz_denisonCristian Achim, antrenorul principal CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei pe care roș-albaștrii au obținut-o în meciul cu BCM U FC Argeș Pitești, scor 77-66, în etapa a 24-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18.

Iată ce a spus tehnicianul orădenilor despre meciul amintit:

“Este o victorie obligatorie pentru noi. Aveam neapărată nevoie de acest rezultat. Dacă ne-am fi împiedicat în acest meci, victoria de la Timișoara nu mai avea valoare.

Știu că lumea tinde să considere Piteștiul drept un adversar abordabil, însă credeți-mă că nu este deloc așa. Aceasta echipă va obține victorii importante în TOP 6. Firește că și ei au nevoie de jucătorii lor accidentați.

Recunosc că foarte probabil în acest meci am avut noroc cu accidentarea lui Nicoară. Îmi pare foarte rău pentru Titus. Din păcate aceste lucruri fac parte din joc. Știe toată lumea că nici noi nu ducem lipsă de ele. De altfel și noi avem doi jucători cu accidentări suferite în acest meci. Vom investiga să vedem, sper că nu este ceva grav, însă nu doresc să dezvolt acest subiect acum.

Mă bucur ca a revenit Denison (foto). El nu a mai resimțit dureri și acesta este motivul pentru care am decis să joace. Fără îndoială nu a avut cel mai bun ritm, dar este ceva normal. Vom încerca să ne legăm în speranța că suntem toți și că nu vor apărea noi probleme medicale. Spun asta în ideea în care avem doi jucători diferiți la poziția 4. Este vorba despre Denison, un jucător de 2.10 metri, respectiv Gajovic, unul de 1.96 metri. În plus, ei sunt profile diferite de jucători.

Va fi esențial să ne menținem sănătoși. Ritmul la care se joacă următoarele opt meciuri mă determină să spun acest lucru. Dacă vom avea probleme medicale ne va fi foarte greu să urcăm în clasament.”

Referitor la partida următoare, de marți (03.04), antrenorul CSM CSU Oradea a afirmat:

“Urmează meciul cu Sibiu. Se anunță un meci dificil. Până la urmă sunt liderul clasamentului de mult timp, au 11 victorii consecutive, sunt o echipă pe val și extrem de combativă. Singura mea problemă este că noi vom avea o zi mai puțin pentru a pregăti acest meci, ceea ce contează enorm în condițiile în care se joacă în ritm de două meciuri pe săptămână.”

Întrebat care este obiectivul echipei în TOP 6, măcar ca număr de victorii în condițiile în care poziția în clasament poate fi influențată și indirect, Cristian Achim a opinat:

“Noi încercăm să câștigăm câte meciuri putem. Nimeni nu se gândește la altceva. Ne dorim să obținem cât mai multe victorii deoarece pentru asta jucăm. Pe de altă parte eu trebuie să mă gândesc și la prospețimea jucătorilor. Pasalic și Richard au jucat spre 30 de minute, ei fiind jucători extrem de importanți pentru noi, astfel încât trebuie să ne gândim și la ce urmează dincolo de prezentul sau următorul meci.”

Despre Bobe Nicolescu și faptul că a fost utilizat doar 11 minute în această partidă, antrenorul orădenilor a declarat:

“De aproximativ două săptămâni nu este în cea mai bună dispoziție de joc, ca să spunem așa. Este o situație firească întrucât Bobe este singurul nostru jucător care nu a avut absolut nicio pauză de foarte mult timp. El a avut două acțiuni cu loturile naționale în cursul verii trecute, după care a participat la două acțiuni în cursul sezonului actual, atunci când jucătorii care nu au fost convocați la echipele lor naționale au putut beneficia și de câteva zile libere.

În plus, jocul de azi a avut o astfel de desfășurare încât nu i-am găsit mai multe minute. Cert este însă că el a înregistrat progrese evidente, chiar dacă azi sau în ultimele meciuri nu a fost la cel mai bun nivel al său. Eu am încredere în el și mă preocup să îi găsesc minute de joc.

De asemenea, îmi doresc să îi găsesc câteva minute și lui Tudor Fometescu. Încet-încet începe să se adapteze la rigorile Ligii Naționale. Nu este deloc ușor să faci pasul de la juniori într-o echipă cu astfel de jucători precum avem noi. Această tranziție este foarte dificilă pentru orice jucător român, dar în ultima perioadă Fometescu mi-a arătat că începe să se adapteze la această echipă și la rigorile Ligii Naționale. Sigur că a fost un șoc, întrucât diferența de nivel este imensă.”

Întrebat despre Martin Zeno și Laci Lazar, antrenorul roș-albaștrilor a precizat:

“Dacă nu intervine nimic neprevăzut, Martin Zeno ar putea fi apt de joc în ultimele 3-4 etape din TOP 6. Aici trebuie să fac precizarea că cel puțin pentru început nu va putea să joace în meciuri consecutive. Asta nu este decizia mea, este ceea ce mi-au recomandat medicii și oamenii care îi monitorizează situația. Vă dați seama că eu sunt primul om care îmi doresc ca Zeno să fie în teren și să fie acel jucător pe care îl știm cu toții.

Laci Lazar are o situație mai specială. Nu cred că eu sunt cel în măsură să vorbească despre acest lucru. Nu este o treabă baschetbalistică la mijloc. Ba chiar o spun, eu mi-aș dori foarte tare să îl folosesc, dar există anumite rațiuni extrabaschetbalistice la mijloc. Situația lui nu este în mâinile mele. Eu nu pot să vorbesc despre această problemă. Cred că cel mai bine ar fi dacă aceste întrebări i-ar fi adresate direct lui Laci sau președintelui clubului.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)