Cristian Achim: Nu avea cum sa fie o prestatie reusita

0
Posted April 14, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a vorbit la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate în etapa a 28-a din Liga Națională – ediția 2017/18, asupra echipei BC SCM Timișoara. Rezultatul final a fost de 74-70.

“Continuăm procesul de readaptare pe care suntem forțați să-l facem ca urmare a accidentării lui Muhamed Pasalic. Mă bucur că în acest context am reușit să câștigăm. Lucru reușit pe fondul unui joc nu foarte bun. Este cunoscut faptul că Zeno a revenit și e normal să aibă oscilații în joc. Ar mai fi problemele lui Kris (Richard), care în condiții normale nici nu ar fi trebuit să joace în acest meci după lovitura încasată meciul trecut. În plus, el a avut probleme cu faulturile, având patru greșeli personale, după care a fost extrem de reținut și e greu să se aperi în condiții normale știind că poți fi descalificat oricând.

Mă bucur că am câștigat, chiar dacă nu după un joc strălucit. Am avut câteva momente extrem de bune în apărare, dar și în atac. Din punct de vedere defensiv am avut momente foarte bune atât ca nivel de intensitate, cât și din punct de vedere al ajutorului reciproc. Au fost și momente foarte bune de execuție a apărării. Ca să fim cinstiți au fost și câteva momente de nereușită în ambele faze ale jocului, este evident. Însă mă bucur pentru lucrurile pozitive pe care le-am făcut în acest meci. Acstea sunt lucrurile care îmi dau speranțe pentru playoff. Pentru că acolo se va decide totul.

Nu avea cum să fie o prestație strălucită în situația dată. Noi ne aflăm într-o cursă contra cronometru pentru playoff. Menirea noastră în timpul rămas până la startul playoff-ului este să găsim soluții pentru eea ce am pierdut prin accidentarea și ieșirea din echipă a lui Pasalic. Tocmai de asta mă bucur că am câștigat. Aveam nevoie de ceva pozitiv după multe lucruri negative.

Puteam să câștigăm la diferență mai mare având în vedere că la final am pierdut câteva mingi ușoare. Însă victoria este victorie, indiferent de diferența de pe tabela de marcaj. Consider că aveam nevoie de acest lucru și ne face bine o astfel de victorie.

Mă bucur foarte tare pentru Bobe (Nicolescu). Mă bucur că și Denison începe să se adapteze în echipă. Ceea ce e bine pentru noi. În plus, continuăm să ne adaptăm ca echipă la situația actuală, cu Kris (Richard) la poziția 1.

În fine, mă bucur pentru această victorie deoarece poate să fie cea mai importantă în perspectiva obținerii avantajului terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Dar mai sunt patru etape și multe meciuri în care se poate întâmpla orice.

Cred că am fost înțeles greșit sau nu m-am exprimat cum trebuia la precedenta conferință de presă. Noi nu abordăm meciurile cu alt gând decât de a câștiga. Asta e clar. Doar că obiectivul este să fim buni în playoff în contextul actual.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)