Cristian Achim: Nu ma intereseaza rezultatele ultimelor cinci jocuri

0
Posted April 11, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului pierdut pe teren propriu cu CSM Steaua EximBank, scor 68-82, în cadrul etapei a 27-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18.

“Un meci controlat de la un capăt la celălalt de CSM Steaua București. Îi felicit pe învingători. Noi nu am reușit să ne adaptăm la noua formulă în care suntem nevoiți să jucăm. Am jucat foarte slab, din motive obiective și mai puțin obiective.

Este a 2-a înfrângere consecutivă. Dincolo de faptul că în această fază a competiției întâlnim numai echipe redutabile există o explicație despre care eu nu mai vreau să vorbesc. M-am săturat să tot spun asta și nu mă ajută cu nimic. Este evident că ne lipsește cel mai complet jucător – principalul creator, cel mai bun shooter, cel mai bun apărător al echipei. Toate astea într-un singur jucător.

Unul dintre aspectele pozitive ale acestui meci este revenirea lui Martin Zeno. A arătat imediat, deși este foarte greu așa ceva, ce fel de jucător este și cât de mult ne-a lipsit până acum. Îmi leg speranțe în jurul lui, dar e limpede că Zeno nu poate să fie înlocuitor pentru Pasalic.

Nikolic, un mânuitor de minge de care avem mare nevoie în condițiile date, nu a jucat în acest meci deoarece este accidentat. El nu putea să joace în acest meci.”

Întrebat ce soluții există și cum pot fi ele puse în aplicare în situația actuală, Cristian Achim a declarat:

“Trebuie să încercăm să ne readaptăm. Aceasta este situația și eu altă soluție nu văd. Nu avem cum să găsim înlocuitor pentru Pasalic, astfel încât va trebui să îi suplinim absența ca grup, în echipă. Va fi foarte dificil să ne readaptăm, dar nu este imposibil.

Este limpede că nu mai suntem aceeași echipă. Am fost obligați să jucăm cu Richard la poziția 1, lucru pe care el nu l-a făcut niciodată de când a venit la echipă. Cu această sarcină îi luăm din energie, din prospețime și implicit îi luăm din puncte. Rolul lui s-a schimbat enorm. Însă nu avem ce să facem, acesta este sportul, trebuie să ne adaptăm și să găsim soluții.

Nu știu dacă într-un timp atât de scurt putem să ne adaptăm. Va trebui să schimb absolut tot sistemul nostru de joc. Ceea ce este un nonsens. Doar că nu mai putem să jucăm cum am făcut-o înaintea accidentării lui Pasalic.”

Întrebat cum apreciază bilanțul echipei, de trei victorii din cinci meciuri, la jumătatea fazei a 2-a, antrenorul CSM CSU Oradea a precizat:

“Eu aș spune că în echipa completă – fără să îl pun la socoteală pe Zeno care a jucat trei meciuri tot sezonul – am avut trei victorii din tot atâtea meciuri disputate. Tocmai reușisem cea mai bună prestație din acest sezon, în meciul cu Sibiu. Doar că…acum e foarte greu.

Vă spun sincer că nu mă interesează rezultatele ultimelor cinci meciuri. În condițiile date noi va trebui să abordăm aceste jocuri cu scopul de a ne adapta la situația actuală, de a găsi soluțiile optime, iar acest lucru se va întâmpla cu efect imediat. Vom lucra la antrenamente și vom folosi meciurile ca niște teste pentru ceea ce avem de făcut în această situație. Va trebui să ne focusăm pe playoff. Indiferent de poziția din clasament. Va trebui să ne arătăm valoarea în meciurile din playoff.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)