Cristian Achim: Am facut cel mai bun meci din acest sezon

0
Posted April 4, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu BC CSU Sibiu, din cadrul etapei a 25-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18. Formația bihoreană a învins cu scorul de 104-78.

“Mă bucur pentru victorie. Suntem probabil la cel mai bun meci în acest sezon. Am avut o implicare fizică pe măsura adversarului. Acesta a fost de altfel obiectivul nostru, pentru că Sibiul asta face și nu poți să nu răspunzi în același fel. Vorbim despre o echipă care te pedepsește prin calitatea atletică și fizică. Nu e deloc întâmplător că se află pe primul loc și îi felicit pentru că pot să joace în acest fel meci de meci.

Cum spuneam, obiectivul nostru în acest meci a fost să jucăm fizic. Să împrumut un termen din alt sport ne-am dorit să fim noi primii care punem ‘piciorul la minge’. Mă bucur că am făcut acest lucru. Toți jucătorii noștri au fost fantastici. I-am felicitat în vestiar și mă văd nevoit să o fac și prin intermediul dumneavoastră.

Nu știu cine sau de câteori s-a întâmplat în acest sezon ca o echipă să învingă Sibiul la recuperare ofensivă. Ei formează o echipă deosebit de atletică și care obține mari beneficii de pe urma acestui lucru, însă noi am avut de această dată mai multe recuperări ofensive decât ei. De asemenea, am avut mai multe pase decisive, mai multe intercepții, mai puține posesii pierdute și procentaje mai bune. Am marcat 15 coșuri de trei puncte, aveam 50% la acest procedeu la pauză. Sunt bucuros, însă e limpede că trebuie să continuăm.

Am făcut cel mai bun meci din acest sezon. Sunt conștient că nu vom putea marca atât de bine de fiecare dată, deoarece azi am avut chiar toți jucătorii în mână. Avem trei jucători cu un număr mare de puncte. Apoi este Bobe care a fost impresionant în ofensivă, atât la finalizare, cât și la recuperare ofensivă.

Avem trei jucători accidentați în urma acestui meci. Vom investiga care este natura acestora, dar așa cm am spus și după precedentele meciuri, nu doresc să dezvolt acest subiect. Motivele sunt binecunoscute și cred că sunt de înțeles. Meciurile acestea fizice lasă urme din păcate.”

Întrebat dacă echipa poate să ducă mai multe meciuri de acest nivel de angajament fizic, antrenorul CSM-ului a spus:

“Nu avem de unde să știm. Cert este că prin venirile lui Kariniauskas și Denison suntem mai fizici decât la începutul campionatului. Aici nu spun că Milosevic nu ar fi un jucător fizic, însă el nu a făcut acest lucru în apărare. Denison este genul de jucător care poate și vrea să pună presiune în permanență pe adversar. Acesta este motivul pentru care îl plac atât de mult pe Sean.

Eu vreau să fim sănătoși. Obiectivul nostru inițial a fost să fim în primele 6. Acum, obiectivul nostru este să fim între primele patru, pentru a beneficia de avantajul terenului propriu în playoff. E limpede că ne așteaptă un program foarte dificil. Urmează să întâlnim două echipe redutabile, fizice, puternice, experimentate. Asta nu înseamnă că până acum am întâlnit adversari modești.

Noi am învins în primele două etape din TOP 6 la Timișoara și pe Pitești, cele două echipe care au învins în această etapă echipele pe care noi urmează să le întâlnim. Asta în condițiile în care am tot auzit că am fi jucat cu cei mai modești adversari posibili în primele etape din această fază a competiției.”

Întrebat despre barba omologului său, care a crescut pe parcursul ultimelor 11 etape, perioadă în care Sibiul a câștigat toate meciurile disputate, tehnicianul CSM-ului a afirmat:

“Mi-a spus de acest lucru. Eu îi felicit. Au o echipă redutabilă, au câștigat multe meciuri și au jucat foarte bine în acest sezon. Nu e deloc întâmplător că Sibiul se situează pe primul loc. Rezultatele obținute arată indiscutabil că-și merită locul. Știm foarte bine, victoriile aduc victorii, dar și atmosferă bună, încredere în propriile forțe și așa mai departe. În plus, eu subliniez încă o dată, această echipă are acest succes în principal datorită componentei atletice. Nu veți vedea acești jucători obosiți sau accidentați. Sunt convins de asta.”

Despre următorul meci, antrenorul Achim a opinat:

“Meciul cu Sibiul a fost unul de descărcare maximă pentru noi. Mental și fizic. Noi am dat totul în acest meci. Nu va fi ușor să ne remontăm din toate punctele de vedere, dar nu e nici imposibil. Sunt ferm convins că cei de la Cluj vor juca cu intensitate maximă împotriva noastră. Nu am nici cea mai mică îndoială. Este de datoria noastră să găsim resurse pentru a echilibra acest lucru. Repet, nu are cum să ne fie ușor, însă nici imposibil nu este.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)