Oradea revine pe final si se impune dupa o repriza de prelungiri

0
Posted April 18, 2018 by Lucian Popa in Baschet

baschetÎn cadrul etapei a VII-a a Top 6 în baschetul masculin românesc. CSM U Oradea a jucat miercuri 18 aprilie în deplasare pe Pitești cu BCM U Pitești.

Din păcate pentru baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede, aceștia au făcut un meci, nu slab ci foarte modest în special în apărare acolo unde au arătat că sunt limitați. Nu e normal ca atunci când se apropie play-off-ul și când trebuie să traverseazi o formă sportivă bună să te prezinți fără niciun orizont. Orium nu este prima dată când aceste căderi ale întregii echipe sunt inexplicabile. Cu toate acestea s-a impus după prelungiri scor 98-93 (23-17, 17-26, 11-22, 30-16, 17-12).

Roș-albaștrii au început bine partida, conducând cu 10-2, Kariniauskas și Ricard înscriind lejer. Denison a mărit diferența, iar Kostoski a marcat de la distanță. Agafonova punctat și el, Richard și din nou Valeika fac diferența. Meciul se incinge, Russell și Ciotlăuș sunt în prim plan, Martin Zeno își face simțită prezența. Ciotlăuș este ultimu marcator al primului sfert.

M. Zeno deschide sfertul cu o aruncare de la distanță, Santa inscrie din apropiere. Russell din apropiere pune mingea-n coș, un nou turnover al oaspeților, apărarea orădeană este modestă. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Zeno punctează, la fel ca și Person de la distanță.

Țibîrnă ratează ambele libere!!! După trei tentative, Russell punctează cu largul concurs al apărării adverse. M. Zeno din zero grade este imperial, la celălalt panou, Porter Troupe îl imită pr primul. Mandache abia atinge inelul, arbitrii dau greșit posesia gazdelor, Santa scutură plasa. Gajovic ratează, Santa singur sub panou, ratează. Același Santa înscrie de lângă Țibîrnă, gazdele ajung în avantaj. Kariauskas egalează 33-33.

Mandache face un fault aiurea, Troup aruncă de la distanță și mai are o liberă suplimentară. Oradea are procentaje foarte slabe în ofensivă, Agafonov de lângă M. Zeno scutură plasa. După ce au avut +11 pe tabelă, bihorenii au din nou o cădere inexlicabilă. Gazdele ajung la +6 pe fondul unei evoluții foarte slabe a apărării adverse. Valeika înscrie și el doar o liberă, Richard înscrie nestingherit. Denison pe urmărire reduce din diferență, timp de odihnă solicitat de Hristu Sapera. Jocul se echilibrează, pe sirenă Mandache aruncă și ratează.

După pauză, air-ball pentru Richard, Karinuauskas aruncă și el și ratează. Un nou turnover al gazdelor. Denison singur sub panou ratează, peste două minute fără punct marcat în ambele tabere. Russell se duce până-n coș, incredibil air-ball Nicolescu.

Ce se întâmplă cu bihorenii…Denison ratează, la celălalt panou Agafonov înscrie, peste patru minute fără punct marcat pentru elevii lui Cristian Achim, care solicită time-aut. Cei care reușeșsc să marcheze sunt gazdele prin Kostoski, Mandache aruncă slab. După cinci minute și 30 secunde, primele puncte sunt înscrise de Denison de la distanță, replica venind pe mâna lui Agafonov. Gazdele sunt la +9 pe tabelă. Nu se poate așa ceva.

Kostoski cu om pe el aruncă și înscrie, Mandache din nou forțează aruncarea aiurea. Mandache transformă ambele libere, apărarea bihorenilor este de mult în vacanță, Nuutinen de la distanță nu are probleme.. Absolut fabulos, gazdele aruncă de trei ori consecutiv și înscrie. Troup fiind ultimul marcator. Țibîrnă de două consecutiv punctează, timp de odihnă al argeșenilor. Pe final de atac, Țibîrnă alege soluția faultului, Agafonov ajunge la linia de libere.

Ultimul sfert începe în nota de dominare a gazdelor, Agafonov  și Șanta sunt primii marcatori au ultimului sfert. De neînțeles, 20 puncte avans pentru argeșeni, care defilează pe parchet. Mandache înscrie primele puncte, Agafonov este penalizat cu antisportiv, M. Zeno transformă de la libere. Gajovic din zero grade scutură plasa, timp de odihnă al argeșenilor. Mandache lejer punctează, Kostoski din nou mână sigură. Corpodean aruncă și ratează la fel ca și Gajovic, Agafonov coș plus liberă suplimentară. Scorul se strânge, Agafonov nu poate fi oprit, 27 puncte, Gajovic de la trei puncte înscrie.

Cu două minute înainte de final, liber Gajovic ratează. Din păcate și Richard a ratat exagerat de mult. Gajovic reduce din diferență. 79-73. Recuperează Oradea, M. Zeno aruncă și înscrie. 79-76. Timp de odihnă al gazdelor. Mai sunt de jucat 60 secunde. Richard interceptează, Mandache înscrie 79-78. 40 secunde de joc. Se dă fault tehnic la bancă… Două libere pentru Troupe, înscrise. Gajovic de la distanță scutură plasa. 81-81. Kostoski forțează aruncarea, aiurea. Timp de odihnă cu 2 secunde înainte de final. Avem prelungiri. Cu adversar în față, Troupe înscrie, Gajovic egalează 84-84. Mandache își duce echipa în avantaj, Mandache din nou decisiv. 85-90. Person ratează prima liberă, și o înscrie pe a doua. Mandache combină perfct cu Valeika, care înscrie. Agafonov pătrunde și înscrie plus o liberă suplimentară. 89-92. M. Zeno punctează cu 33 secunde înainte de final. Timp de odihnă solicitat de Hristu Sapera. Kostoski este exact la libere, la fel ca și Mandache. 91-96, cinsprezece secunde de joc. Mandache descalificat pentru cinci greșeli personale, Kostoski din nou exact la libere. Nicolescu singur sub panou, Corpodean ratează ultima aruncare. 93-98 scor final. Cei mai buni marcatori Agafonov 30 puncte, Troupe 15 respectiv M. Zeno 28, Mandache 16, Gajovic 14.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)