Oradeanul Andrei Ferik, selectionat in echipa nationala

0
Posted April 24, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

ferikbihorpenet.ro

Campioana Bihorului la minifotbal, AEK ORADEA are mai mulți jucători în vederile echipei naționale de seniori. Unul dintre ei, talentatul Andrei Ferik (foto in rosu, 20 de ani), a fost selecționat în echipa națională și se va prezenta, în proximul week-end, la Râmnicu Vâlcea pentru o primă acțiune.

România, campioană europeană de 6 ori din cele 8 ediții disputate până în prezent, demarează pregătirile pentru Campionatul European 2018 ce va avea loc la Kiev în Ucraina, între 12 și 18 august. În acest sens, prima acțiune o va reprezenta turneul Cupa Boromir de la , din perioada 28-29 aprilie, acolo unde va participa și o selecționată divizionară a României și la care noul antrenor principal, instalat la începutul acestui an, Dan Marius Mitu, va putea vedea la lucru mai mulți jucători cu potențial de convocare pentru EURO 2018. Printre jucătorii convocați se numără și Andrei Ferik, student în anul II la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Oradea. Născut la Marghita, Ferik a trecut pe la CF Liberty, a jucat în Liga 2 la FC Bihor, în Liga 3 la CS Oșorhei, actualmente evoluând în fotbalul clasic la FC Universitatea Oradea, ocupanta locului secund în Liga 4.

Federația de Minifotbal din România a reușit să perfecteze și două jocuri amicale pentru naționala României, jocuri care-l vor ajuta pe antrenorul Marius Mitu în vederea selecției pentru EURO 2018. Adversarul României în aceste două jocuri de verificare va fi naționala Bulgariei, echipă participantă la Campionatul European de anul trecut din Cehia. Meciurile dintre România și Bulgaria vor avea loc sâmbătă, 12.05.2018, de la ora 19:00 și duminică, 13.05.2018, de la ora 11:00, ambele la Constanța pe Baza Sportivă Atletic Club.

În vederile selecționerului se află și Andrei Șumălan, coleg de echipă și de facultate cu Andrei Ferik însă oficialii FR Minifotbal îl cunosc bine pe Șumălan care a fost medaliat cu bronz la CE de tineret din Cehia de acum doi ani. Șumălan evoluează la CSC Sânmartin, locul 1 în Liga 4.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)