Oradenii traiesc periculos, aruncarile libere decid invingatoarea

0
Posted April 14, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn cadrul etapei a VI-a din Top 6 la baschet masculin, CSM U Oradea a obținut o victorie muncită scor 74-70 (16-10, 16-21, 27-15, 15-24) în dauna celor de la BC Timișoara.

A fost un meci extrem de intens din partea ambelor echipe, cu un final extrem de tenisonat în care arbitrii cu unele decizii au iritat ambele tabere. Bihorenii au arătat în unele momente extrem de bine, dar o dată cu trecerea timpului nu au mai avut aceeași luciditate și au adus pur și simplu adversarul peste ei.

Gazdele au început perfect meciul conducând cu scorul de 10-0, moment în care Tudor Costescu, antrenorul vizitatorilor solicită timp de odihnă, Nicolescu este în zi de șut, Timișoara revine încet dar sigur pe tabelă.

Mijajlovic înscrie pentru ca Tohătan să reducă din diferență. Oradea are din nou momente slabe de joc ceea ce le permite adversarilor să fie mult mai agresivi. Denison în două rânduri punctează pentru o diferență minimă.

Martin Zeno își face simțită prezența pe parchet, în sfertul secund, Stevanovic cu libera transformată și cu o aruncare de la mare distanță preia inițiativa pentru bănățeni.

Gajovic își începe și el recitalul ducând echipa bihoreană la două puncte avans. Se merge practic cap la cap, iar la pauza mare roș-albaștrii au un singur punct avans.

De la cabine, după pauză ies practic două echipe total diferite. Kariniauskas în două rânduri și Denison duc Oradea la +10 pe tabelă. Timișoara nu are reacție, Nicolescu este exact iar Oradea se desprinde practic.

Oaspeții dau primle semne de revenire prin Mijajlovic și Komatina, Valeika mărește diferența. După reușitele lui Valaika și M. Zeno se ajunge la diferența de 13 puncte, cea mai mare.

De aici începe și ultimul sfert. Jeremic după mai multe tentatuive scutură plasa, Burdgess se remarcă și el. Mandache punctează de la libere, Jeremic rămâne cel mai periculos adversar.

Oradea are din nou o evoluție modestă, Achim doarme din nou pe bancă, nu are reacție la evoluția curajoasă a bănățenilor, iar de time-aut nu a auzit. Gajovic este omul decisiv, exact când echipa are nevoie de el. Se acordă două puncte fără ca mingea să intre în coș, Denison îl căpăcește pe Diaz, iar meciul se încinge.

Diferența de la 12 puncte se reduce din nou la șase puncte, apar proteste vehemente din partea băncii adverse.

Timișoara recuperează baloane importante în terenul advers, Popa Calotă este exact la libere. 70-66 arată tabela. Delegații alb-violenților sunt trimiși însoțiți de oamenii de ordine în tribună, imaediat se acordă antisportiv. Cei doi antrenori solicită deodată timp de odihnă. Ricard înscrie un coș decisiv, Popa Calotă este din nou exact la libere. M. Zeno punctează și el de la linia de libere, se fac patru puncte diferență. La ultima fază, pas pentru Burdgess care scapă mingea afară.

Așa s-a scris istoria unui meci în care ambele echipe au făcut un efort colectiv destul de mare, dar și-au arătat limitele. La fel ca și în meciul trecut, organizatori nu au știut gestiona diferența de 13 puncte pe tabelă, oferindu-i șansa adversarului de a veni peste tine.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Gajovic și Nicolescu câte 14 puncte fiecare, Kariniauskas 11 respectiv Jeremic 20, Mijajlovic 15.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)