Cristian Achim: Pentru mine conteaza primul tur al play-off-ului

0
Posted April 25, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate asupra lui U-BT Cluj-Napoca, în penultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Roș-albaștrii au învins cu scorul de 82-78.

“Un meci între două echipe foarte bune, disputat pe muchie de cuțit pe toată durata jocului. S-au consemnat zece schimbări la conducere, a fost parte de suspans, cu jucători foarte buni de ambele părți. De asemenea, meciul a avut o miză pentru ambele combatante. Mă bucur că am obținut victoria la capătul unei astfel de confruntări și că am răsplătit publicul care ne este alături de atâția ani, care ne poartă pe brațe și care suferă alături de noi atunci când nu ne merge așa bine sau cum ne-am dori. Avem niște fani deosebiți și le mulțumesc că ne sunt aproape.

Aceasta victorie ne asigură avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Pentru noi aceasta a fost miza meciului din această seară. De-a lungul sezonului am enumerat care este obiectivul nostru ca rezultat. În primul rând să terminăm între primele șase în faza inaugurală, iar acum să ne asigurăm avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Sunt fericit că am reușit acest lucru cu o victorie de prestigiu și în fața acestui minunat public orădean. Până în acest punct al sezonului putem să zicem că suntem în obiectiv, în pofida tuturor problemelor care ne-au măcinat și continuă să ne macine.

Kris (Richard) a fost impresionant în acest meci. Pe de altă parte sunt și alți jucători care mi-au plăcut în acest meci. Aș vrea să-l remarc jocul bun al lui Gajovic. Este un nou meci, după cel de la Pitești, în care ne-a ajutat cu puncte exact atunci când echipa a avut nevoie de așa ceva. Doresc să-l remarc și pe Sean (Denison). Deși a evoluat doar 11 minute, mi-a plăcut intensitatea lui în joc și aportul său. De altfel, el este în pantă ascendentă, fiind extrem de util echipei și în meciurile de la Pitești și Sibiu.

Cel mai tare mă bucură însă faptul că am jucat foarte bine în apărare. Au fost destule momente în care am fost impresionanți pe faza defensivă. Mă bucur enorm pentru acest lucru.”

Întrebat dacă are preferințe între adversari din playoff, antrenorul CSM-ului a spus:

“Este o întrebare foarte bună. Pornesc de la afirmația că noi nu am stat niciodată să facem calcule. Cred că cei care ne urmăresc știu foarte bine acest lucru. Desigur că U-BT Cluj-Napoca este o echipă cu tradiție, extrem de valoroasă, care de-a lungul timpului a demonstrat că este foarte puternică și dificil de învins în special pe sistemul acesta de playoff. Pe de altă parte, sunt atât de multe exemple care ne indică faptul că socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg încât chiar nu mai am nimic de spus. Tot ce îmi pot dori este ca noi să câștigăm. Indiferent cine este adversar.

Aș vrea să spun însă că nu vreau să mă gândesc la semifinale. Ne așteaptă un prim tur al playoff-ului de-a dreptul horror. Va fi foarte greu pentru noi și trebuie să fim extrem de precauți. Pentru mine tot ce contează în acest moment este primul tur al playoff-ului. Este singurul lucru în gândurile mele.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)