Prestatia care te face sa te simti mandru ca oradean

0
Posted April 3, 2018 by Lucian Popa in Baschet

atacDe departe una dintre cele mai bune prestații ale favoriților în ultimele sezoane ale LNBM a făcut ca suporterii orădeni să fie pur și simplu mândri de ECHIPĂ. CSM U Oradea a ajuns la un nivel foarte, foarte ridicat, în condițiile în care joacă din trei în trei zile în fața unor adversari puternici. Nu e ușor să marchezi peste 100 de puncte unei formații care venea după 11 victorii consecutive. Este rodul unei munci de echipă, este rodul unor antrenori care își fac bine temele și este rodul unei secții care poate fi exemplu pentru orice club.

Atmosferă de meci mare în Arena Antonio Alexe acolo unde, CSM U Oradea a trecut cu scorul de 104-78 (27-21, 30-26, 15-15, 32-16) de CSU Sibiu. Oaspeții porneau cu prima șansă prin prisma rezultatelor din ultima perioadă, dar Oradea a sperat în șansa ei până la capăt. Meciul a început perfect pentru vizitatori care au condus cu 10-3 și păreau că și-au luat rolul în serios. Bihorenii au început să revină în meci datorită lui Kariniauskas, cel care a tras echipa după el. După reușitele lui Valeika, gazdele încet dar sigur se instalează la cârma jocului. Sibiul suferă la capitolul jucător român, Dragoste și Paliciuc având prestații modeste. În tabăra cealaltă, Nicolescu eficient la aruncările de la distanță. Denison în continuare cu probleme la greșelile personale și Țibîrnă măresc diferența.

Pe sirenă Nicolescu aruncă cu tupeu și înscrie de la distanță. Sfertul secund începe într-o notă clară de dominare a roș-albaștrilor extrem de eficienți la aruncările de la mare distanță. Pasalic înscrie primul, Richard îl imită pentru ca Gajovic să-l oblige pe Dan Fleșeriu să solicite timp de odihnă. Mandache sub privirile tatălui său punctează din zero grade, iar adversarii sunt pur și simplu uluiți. Denison este chemat pe bancă, iar Richard continuă să fie greu de oprit. Apar multe schimbări îmn ambele tabere, Valeika, urmat de Kariniauskas duc Oradea la +17 pe tabelă, cea mai mare diferență înregistrată în acest joc. Sibienii încearcă să revină în meci prin Cooper sau Pratt, dar din nou Kariniauskas cu acțiuni individuale face diferența. Acesta are un avantaj major, putând finaliza cu ambele brațe. Ultimele secunde aduce cinci puncte extrem de importante pentru sibiueni, făcute cadou.

După pauză Cooper înscrie primul, dar Pasalic cu tupeu scutură plasa de la distanță. Cele două echipe încarcă diferite tactici. Denison comite cea de-a patra greșeală personală fiind schimbat, Sibiul apelează la doi pivoți. Eficiență redusă, jucătorii gazdelor aruncă din toate pozițiile dar tot ei recuperează, Cristian Achim le cele mai mult calm. Țibîrnă îl faultează dur pe Williams, Pasalic din nou eificient de la distanță. Oradea are 10 aruncări de la distanță transformate, iar replica liderului nu vine. De fapt este una extrem de modestă. Richard duce fiecare atac la limita timpului, Pratt este eficient la libere. Tensiunea crește odată cu trecerea timpului.

Se așteaptă ultimul sfert.

 În mod normal cu +10 pe tabelă, baschetbaliștii din municiul de pe Crișul Repede sunt obligați să gestioneaza acest avantaj. Kinnrad de la distanță strânge scorul. Moment extrem de inspirat pentru orădeni. Gajovic suce atacul la limită, de la peste 9 metri cu mult curaj, aruncă decisiv. Publicul este în picioare. Același Gajovic pe recuperare prin sleam-dunk, face ca hgruparea locală să joace cu multă încredere. Sibiul cedează psihic. Mandache este căpăcit extrem de dur de Pratt, la celălalt panou, din spate Gajovic îi stringe lumite lui Cooper, jucător cu peste 15 cm mai mult. Avantajul pe tabelă, crește cu fiecare atac în favoarea lui Pasalic & con. Din păcate acesta se accidentează și este chemat la bancă, Richard continuă extrem de eficient. Aruncă din toate pozițiile și înscrie, bucurie de nedescris pentru superterii locali. Nu cedăm, se aude din sectorul unde e poziționată galeria galbenilor dar deja e prea târziu. Pentru a primi aplauzele meritate, fiecare jucător important este chemat pe bancă de Achim, iar atmosfera este uan de zile mari. Se strigă, suta, suta, iar Kariniauskas pe mâna stângă înscrie. Finalul găsește numerosul public iubitor de baschet în picioare apaludând o prestație extrem de solidă,dătătoare de încredere.

În debutul partidei, galeria celor din Sibiu a cântat prima strofă din imnul național, moment la finele căruia au fost aplaudați.

Dacă jucăm tot așa, câștigăm campionatul, avea să spună cineva. A fost doar un meci, o victorie, campionatul e lung, iar play-off-ul va fi decisiv.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost: Kariniauskas 25 puncte, Gajovic 23 de la învingători, respectiv Laser 17, Williams 15 de la învinși. Următorul meci pentru orădeni va avea loc vineri 6 aprimie la Cluj-Napoca, cu U BT din localitate.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)