Procentajul aruncarilor de la distanta a facut diferenta

0
Posted April 11, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn cadrul etapei a 5-a a TOP 6 CSM U Oradea a suferit o nouă înfrângere, de astă dată total neașteptată pe propriul teren. Bihorenii au cedat scor 68-82 (11-21, 22-20, 23-14, 12-27) în fața celor de la CSM Steaua București, la capătul unei pretații modeste. Din păcate, jocul echipei organizatoare a fost unul slab cu procentaje extrem de modeste la aruncările de la distanță, iar în apărare prestația a fost una care trebuie uitată cât mai repede.

Steaua a început foarte bine partida impunând ritmul, și marcând cu multă lejeritate. Richard a jucat titular, profitând de accidentarea lui Pasalic, în timp ce după o pauză îndelungată a revenit pe parchet și Martin Zeno. Nicolescu ca de obicei, românul din primul sfert a fost de astă dată inexistent, având 0/1 la semidiatanță și 0/2 de la distanță. Oradea a avut probleme și în atac, marcând extrem de puțin, în timp ce în cealaltă echipă, Falker și-a dominat mai mereu adversarul direct, marcând libere pe bandă rulantă. Flowers sau Runkauskas au făcut diferența.

În sfertul al doilea disputa s-a echilibrat mult mai mult, Jukka Toijala schimbând mai mereu, având soluții în timp ce banca nu-l ajută deloc pe Achim. Bucureștenii continuă să fie de neoprit de la distanță, iar la pauza mare aveau un avantaj consistent.

Sfertul al treilea este cel ami bun pentru echipa locală. Aruncările luiMartin Zeno duc Oradea în avantaj doar pentru câteva secunde.

Dealtfel organizatorii au condus în doar două rânduri,  Steaua solicitând time-aut, pentru a-și liniști elevii. Taylor găsește mereu soluția pozitivă, Runkauskas aruncă fără să se uite la panou, iar Țibîrnă are mereu duel cu Baciu. Acesta din urmă înscrie din poziții ciudate și ratează singur sub panou, la fel ca și Gajovic. Tribunele iau foc la unele decizii ciudate ale arbitrilor, iar Cristian Achim nu este inspirat deloc la schimbări. Ba mai mult, solicită tot mereu cu întârziere timp de odihnă, el sperând ca pe final să aibă ami multe la dispoziție.

Ultimul sfert este speranța unui public iubitor de baschet și de performanță. Se merge cap la cap, dar pentru a reveni în joc e nevoie de o apărare mult mai agresivă. Jucătorii stelei, sunt mult mai motivați, au o viteză în plus la toate capitolele. Falker recuperează mingi importante sub propriul panou, iar Mandache aruncă total air-boll. Sunt unele proteste din tribună, dar Steaua gestionează perfect fiecare atac. Gajovic faultează total aiurea, ajunge la patru greșeli personale, un record pentru el. Kariniauskas încearcă mereu de unul singur dar este blocat în timp ce oaspeții din capitală, folosesc mereu o echipă cu talie, în special pe recuperări. Pe final, Oradea cedează psihic, nemaivând forța să revină.

Publicul orădean părăsește sala, iar înfrîngerea una drastică prin prisma scorului, a fost conturată abia pe finalul întâlnirii.

E nevoie rapid să strângă rânduri, epntru că sâmbătă joaca acasă cu Timișoara, care a câștigat le Pitești. Nu e timp de a căuta vinovații toată echipa a câștigat meciurile celelalte, toată echipa a pierdut cu Steaua. Lucrurile se pot complica extre de mult dacă Oradea nu obține încontinuare victorii, epntru a intra în play-off de pe o poziție când mai avantajoasă. Cei mai buni marcatori ai jocului au fost M. Zeno 16 puncte, Valeika 9 de la învinși, respectiv Runkauskas 17, Flowers 15 de la învingători.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)