Romancele tintesc prima medalie la CE de volei dupa 1989

0
Posted April 11, 2018 by Lucian Popa in Volei

voleiCu o generație de excepție, naționala feminină de cadete participă în aceste zile la Campionatul European sub 17 ani din Bulgaria, competiție unde este creditată cu șanse reale la medalii. Ar fi prima medalie pentru voleiul românesc după 1989.

Tricolorele vor debuta vineri chiar contra campioanei en-titre Italia și speră să furnizeze marea surpriză. Din grupa României mai fac parte Germania, Olanda, Ucraina și Turcia. Primele două clasate se califică în semifinale.

„Presiune există, este inerentă pe măsură ce se apropie competiția, dar atmosfera este bună și suntem în grafic. Specialiștii afirmă că grupa noastră este cea mai puternică, însă mergem încrezători la EURO. Ne convine că jucăm contra Italiei în primul meci deoarece atunci avem cele mai mari șanse la o eventuală surpriză. Nu ne dăm la o parte de la o medalie, mergem cu gândul să ne calificăm în semifinale și de acolo e posibil orice”, a precizat selecționerul Marius Macarie.

Meciurile se dispută la Sofia într-o sală în care voleibalistele noastre au disputat multe meciuri amicale în ultimii ani și în care vor fi susținute de un grup numeros de suporteri format din prieteni și familie.

„Am vizionat împreună cu domnul profesor partide ale adversarelor, ne-a explicat ce putem face să le punem în dificultate și să le învingem. Ne simțim ca acasă în Bulgaria, am fost și la Balcaniadă și la turnee amicale. În plus vom avea și familiile alături. Atuul nostru este că avem mai multe jucătoare care au acumulat experiență la senioare. Avem o generație bună, există multe așteptări de la noi și obiectivul nostru este să ne clasăm mai bine ca la turneul final precedent, unde am ocupat locul 7”, a punctat ridicătoarea Cosmina Marinescu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)