Romania conduce dupa prima zi cu 2-0 Elvetia

0
Posted April 21, 2018 by Lucian Popa in Tenis

beguSimona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA, în primul meci al întâlnirii România – Elveţia, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, care se desfăşoară la Cluj-Napoca. În al doilea meci al întâlnirii, Irina Begu, locul 38 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky, locul 46 WTA, iar România conduce cu 2-0 întâlnirea cu Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Irina Begu, (foto) locul 38 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky, locul 46 WTA, iar România conduce cu 2-0 întâlnirea cu Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Begu a evoluat concentrată, cu calm, cu răbdare şi a contracarat jocul variat al adversarei, care nu a prins totuşi o zi prea bună la Cluj-Napoca. Bacsinszky a venit cu unele probleme medicale în România şi acest lucru s-a văzut în prestaţia ei, mai ales în setul secund.

Românca a început mai slab, a fost condusă cu 2-0, după un break în ghemul al doilea, dar a revenit şi a egalat. Tot Begu a ridicat scorul la 4-3, câştigând pe serviciul rivalei, însă Bacsinszky a făcut rebreak. Următoarele două ghemuri şi setul i-au revenit Irinei Begu, care s-a impus cu 6-4, după 43 de minute.

În setul al doilea, Begu a jucat şi mai bine şi s-a impus cetegoric, cu 6-1, după o oră şi 17 minute şi după break-uri înregistrate la 1-1, 3-1 şi 5-1.

În primul meci al zilei, Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA.

Halep a avut un meci complicat, mai mult din cauza propriei evoluţii, una oscilantă, decât din cea a adversarei. Probabil emoţionată de atmosfera incendiară din Sala Polivalentă clujeană, liderul WTA a greşit mult, oferind încredere jucătoarei elveţiene că poate face o surpriză. Românca a început cu agresivitate, dar cu erori, a încercat apoi un joc cu schimburi mai lungi, însă cu mingi fără profunzime, penalizate cu uşurinţă de Golubic.

Uşor îngrijorată de ce se întâmpla pe teren, Halep a început să alerge mai mult, să servească mai bine, să deschidă unghiurile, forţând-o pe adversară să se mişte mai mult. Golubic a jucat bine la început, a comis mai puţine greşeli, a “apăsat” pe reverul în diagonală, executat spectaculos, cu o singură mână şi a preluat iniţiativa. Evoluţia ei s-a dereglat când nu a mai primit mingea la îndemână, când a fost nevoită să lovească din mişcare.

Simona Halep a întors un scor de 1-3 în primul set, cu cinci ghemuri câştigate la rând, înainte ca evoluţia ei să intre din nou pe o pantă descendentă şi să o readucă pe Golubic în joc. Din fericire pentru România, Halep a avut “sprintul” final, cu agresivitate şi lovituri spectaculoase şi a reuşit să aducă prima victorie echipei “tricolore”.

Golubic a făcut break în primul ghem al partidei, pe care l-a păstrat până la 3-1. La 2-3, Halep a câştigat un ghem lung pe serviciul adversarei, la a doua minge de break avută, apoi setul a curs firesc, în favoarea româncei, scor 6-3, după 39 de minute.

Jucătoarea elveţiană a jucat mai bine în setul secund, a fost mai precisă şi mai agresivă, şi a egalat la seturi, cu un 6-1 clar, în 31 de minute, după break-uri în ghemurile al patrulea şi al şaselea.

Decisivul a fost dominat de jucătoarea română, care a făcut break la 1-0 şi la 4-1, impunându-se cu 6-1, într-o oră şi 45 de minute de joc.

În Sala Polivalentă va urma meciul dintre Irina Begu, locul 38 WTA, şi Timea Bacsinszky, locul 46 WTA. Scorul întâlnirilor directe este 2-2, dar ele nu au mai jucat din 2014.

Duminică, partidele se vor desfăşura după următorul program, începând cu ora 12.00:

Simona Halep – Timea Bacsinszky (3-1 în întâlnirile directe);

Irina Begu – Viktorija Golubic (2-0);

Irina Begu/Simona Halep – Patty Schnyder/Jil Teichmann.

Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)