Se poate asa ceva: Ratezi diferite obiective si nimeni nu e vinonat

0
Posted April 23, 2018 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare

voleiPersonal mă sperie unele secții sportive în care totul este perfect. Trebuie să fii multiplu campion olimpic sau mondial, medaliat la europene sau la naționale de nenumărate ori. Cam așa se rezumă totul dar absolut totul la una dintre secțiile de volei masculin a LPS Bihorul Oradea. De la început precizez că NU am nimic personal cu omul Kovacs Zoltan, antrenorul Kovacs Zoltan e bine să aibă o altă mentalitate.

În urmă cu doi ani la turneul final de juniori băieti de la Baia Mare, echipa LPS Bihorul Oradea a fost descalificată pentru că unul dintre jucatori a evoluat fără a avea 1.93 m înălțime, considerată talie de către FR Volei. Prin Hotărârea nr.72/03.02.2015 Consiliul Național pentru Combatearea Discriminării a sancționat cu avertisment contravențional FR Volei întrucât aceste aspecte constituie discriminare în temeiul art.2 alin 3 și art.2 alin 4 din OG 137/2000, dar federația a continuat și în campionatul acesta să folosească aceste forme de discriminare.

Regulamentul FR Volei pentru anul 2015 – 2016 prevede următoarele: „Colegiul Central al Antrenorilor a hotărât că echipele participante în campionatul naţional de volei pentru juniori, ediţia 2015-2016, au dreptul să folosească jucători născuţi în anii : 1997 -1998 la masculin.

Din păcate s-a ratat o șansă importantă, de a câștiga o medalie, nimeni nu a fost vinovat.

În urmă cu un an, într-un schimb de generații echipa nu a mai reușit aceeași performanță. Asta deși a beneficiat de aceleași condiții și anume cantonament, turnee, sală, mingi și mai știu eu. De nouă ani antrenorul și-a luat salariul la timp, iar responsabilitatea nu a fost punctul lui forte. Un antrenor mic își fixează un obiectiv mic, iar un antrenor mare își fisează obietive mari. Din păcate obiectivele mari ocoleasc această secție. Cel mai grav este faptul că deși nu a făcut puplic afirmația a făcut-o la o discuție privată la talefon.

Nu ai cum să spui că “Eu știu de la început că nu am cum să câștig campionatul”. Este o afirmație care trebuie să ocoleacă orice sport și orice formă sportivă. Motivele pot fi multiple, dar chiar dacă gândești personal așa, e bine să-ți ții gândurile pentru tine. O dată ce un copil, sportiv, junior aude așa ceva, deja are o scuză. A spus antrenorul. Personal, dacă aș avea un copil la această secție, de mâine nu l-aș mai lăsa. Fără nicio supărare.

Sezonul acesta secția de volei a LPS Bihorul a ratat calificare la turneul final, datorit unui singur set. Ratarea calificării, la un set sau la cinci puncte sau la trei seturi nu contează.

Ratarea calificării, este ratarea unui obiectiv. Iar ratarea unui obiectiv și-o asumă antrenorul. Nu poți schimba pe madam, schimbi pe matroana, spunea un ziarist de origine maghiară, din păcate trecut la cele veșnice. Și avea mare dreptate.

Copii sau juniori pe care-i antrenezi, nu poți să-i acuzi de nimic.

Este datoria ta să-i faci să joace cât mai bine în special la meciurile decisive. Dacă nu reușești esti principalul responsabil. Iar aici e bine să-ți recunoști vina. Problema e că din nou nimeni, dar absolut nimeni nu e vinovat pentru ratarea calificării la turneul final.

Din proprie experiență afirm cu tărie că e mult mai ușor să scrii de bine deât negativ. Mingea e la el, pixul la mine, bucuros aș fi să mă oblige să scriu că e multiplu campion național. Aștept acea zi!!!

PS: Atacurile pe rețelele de socializare, diferitele comentarii negative arată frustrările fiecăruia dintre noi. Succes!!!


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)