Alex Cret se impune in Cupa Europeana de cadeti

0
Posted May 7, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

image1“Cluj Arena” din Cluj Napoca, a gazduit sâmbătă și duminica, intr-o organizare excelenta, la nivel de Campionat European, ediția 2018 a Cupei Europene la Judo, pentru Cadeți.
A fost o ediție foarte reușită cu o participare foarte valoroasa și numeroasa, la Cluj Napoca întrecându-se nu mai puțin decât 546 de sportivi și sportive din 31 de tari din Europa.
Cum era de așteptat, țara noastră a înscris cei mai mulți sportivi in concurs, nu mai putin de 65 de băieți și 34 de fete….
Printre ei si 8 sportivi orădeni de la Lps Liberty Oradea, pentru care competiția de la Cluj Napoca a fost un adevărat examen.
Sita măruntă a Concursului de la Cluj Napoca a cernut fără mila, prin ea răzbind in final doar 6 tineri judoka romani (sub 18 ani), care au reușit sa urce pe podiumul de onoare.
România a reușit un bilanț foarte bun la aceasta ediție a Cupei Europene de Cadeti, in condițiile unei concurente acerbe, adică:
– 2 medalii de aur.
– 3 medalii de argint.
– 1 medalie de bronz
– 5 locuri 5 (lângă podium):
Spre bucuria noastră judo-ul orădean a fost reprezentat cu cinste la Cluj Napoca, Alex George Cret (foto loc 1), in limitele categoriei 81 kg, reușind după o evoluție de zile mari, sa urce pe cea mai înaltă treapta a podiumului, castigand autoritar categoria sa de greutate și făcându-ne sa ascultam cu mândrie imnul României.
El a câștigat la Ippon primele 3 meciuri preliminare in fata unui ukrainian, Lakiza, apoi in fata ungurului Safrany, și a olandezului Van Dijk (sportiv bine clasat in WRL-ul categoriei 81 kg cadeți și care îl învinsese pe Alex la Cupa Europeană de acum o luna de la Berlin);
In semifinale, da piept cu nr 2 mondial, turcul Cuhadar, (câștigătorul Cupei Europene de la Berlin și al Cupei Africii de la Tunis, unde l-a învins și pe Alex) pe care la fel îl învinge la Ippon după un meci electrizant.
In finala, meci foarte greu cu georgianul Sherezadasvili, pe care îl învinge la wazari și astfel devine posesorul medaliei de aur, reușind sa obțină puncte importante in WRL-ul categoriei 81 kg.
Alex George Cret este elev la Lps Bihorul Oradea (director Prof. Dr. Dan Constantin Matei, diriginte Prof. Lavinia Ursutiu), legitimat la Lps-Css Liberty Oradea, pregătit de Prof. Emil Morar fiind component al Lotului Național de Cadeți al României.
Felicitări Alex și mult succes la competițiile importante care vor urma in acest an, respectiv, Campionatele Europene de Cadeți de la Sarajevo de la sfârșitul lunii Iunie și Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din luna octombrie.
Celelalte medalii ale echipei României la Cupa Europeană de Cadeți de la Cluj Napoca, au fost obținute de următorii:
– Georgia Hagianu Loc 1, 40 kg
– Florentina Ivănescu Loc 2, 57 kg
– Paul Onofrei Loc 2, 66 kg
– Adrian Șulcă Loc 2, 73 kg
– Silvia Gherman Loc 3, 44 kg


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)