CN Internationale de atletism ale Romaniei la Cluj

0
Posted May 30, 2018 by Lucian Popa in Atletism

rsz_marincuÎn perioada 2 si 3 iunie 2018, capitala atletismului romanesc se muta la Cluj-Napoca, acolo unde, pe modernul stadion din municipiu (Cluj Arena), Federatia Romana de Atletism (FRA) organizeaza editia cu numarul 63 a Campionatelor Internationale ale Romaniei.

Concursul atletic din Romania este unul dintre cele mai vechi de pe „batranul Continent”, cu o istorie bogata in rezultate importante, recorduri si povesti, care de care mai captivante, cu mari campioni in prim-plan.

Florentina Marincu (foto) revine în „ovalul magic” din Cluj!

Campioană mondială de bob, Florentina Marincu se întoarce la prima dragoste, atletismul şi participă la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României.
Atletismul este sportul în care a cunoscut consacrarea. În 2013, atleta din Deva a devenit dublă campioană mondială de juniori, la Donețk, în Ucraina, atât la săritura în lungime, cât și la triplusalt.

Florentina a confirmat și în concursurile de seniori, la nici 19 ani câștigând un „bronz” european în sală. În 2015, eleva antrenorului Nicolae Alexe a devenit și recordmenă europeană de juniori la săritura în lungime indoor, cu o performanță de 6,79 m, recordul ei fiind valabil și în prezent.

Acum în vârstă de 22 de ani, Florentina s-a decis să revină în întercerile atletice. Ambițioasă din fire, Florentina și-a propus să revină în elita atletismului mondial, participând, prima dată la Campionatele Internaționale ale României, ca mai apoi să-și realizeze baremul de participare la Europenele în aer liber de la Berlin, din luna august.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)