CSM Digi Oradea va juca finala Superligii Nationale

0
Posted May 5, 2018 by Lucian Popa in Polo

poloCSM Digi Oradea a pătruns în finala Superligii Naționale de polo – ediția 2017/18. Formația antrenată de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a învins în Meciul 3 al seriei cu Corona Sportul Studențesc, scor 9-8, după lovituri de departajare.

Partida a avut echilibru pe tot parcursul celor 32 minute de joc. Scorul la prima pauză a fost de 2-2, pentru ca la jumătatea întâlnirii Corona Sportul Studențesc să conducă cu scorul de 4-3. Au urmat opt minute în care nu s-a punctat, însă cele două echipe s-au revanșat în ultimul act. CSM Digi a preluat conducerea și s-a desprins la 6-4, însă gazdele au egalat. Orădenii au revenit din nou în avantaj, dar Corona Sportul Studențesc a restabilit egalitatea la 7.

Astfel s-a ajuns la loviturile de departajare. Gazdele au marcat o dată, portarul Gojko Pijetlovic aducând încă o dată un plus deosebit echipei în momentele cruciale. Marc Roca și Levente Vancsik au punctat pentru formația antrenată de Dorin Costrăș.

În timpul jocului, Ramiro Georgescu a marcat de trei ori, Robert Gergelyfi a adăugat două goluri, iar Roland și Istvan Szabo au înscris câte o dată. De cealaltă parte s-a remarcat Jerkovic, autor a două goluri. Alți cinci jucători au înscris câte o dată pentru Coron Sportul Studențesc.

CSM Digi Oradea a disputat întregul meci fără principalul său marcator. Olandezul Jesse Koopman a fost eliminat în primul minut al partidei după ce s-a constatat că a avut pe corp o substanță nepermisă de regulament. Interesant este că la începutul meciului, la verificarea jucătorilor, nu s-a constatat că respectivul jucător nu ar corespunde cerințelor regulamentare.

Partida a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook Corona Sportul Studențesc – polo pe apa.

Reamintim că la Oradea, în primele două confruntări, CSM Digi s-a impus cu 11-5 și 10-9. Astfel, cu scorul general de 3-0, formația bihoreană a pătruns în finala campionatului pentru a 12-a oară consecutiv.

În ultimul act, CSM Digi Oradea se duelează cu Steaua Stirom București, campioana în exercițiu a României. Se va juca pe sistemul cel mai bun din cinci partide, avantajul terenului propriu fiind de partea militarilor. De notat că cele două echipe au jucat și în finala Cupei României – ediția 2018, desfășurată tot în bazinul Stelei, adjudecată de gazde.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)