CSM U Oradea ajunge in semifinale dupa un final tensionat la Pitesti

0
Posted May 11, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascCSM U Oradea a jucat vineri 11 mai la Pitești contra celor de la BCM U din localitate în meciul patru al play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin. Înainte de acest meci, baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede conduceau cu scorul de 2-1 la general, având nevoie de victorie pentru calificarea în semifinale. Cu trei succese la rând, alevii lui Achim ajung în semfiinale. Scor final 74-67 (19-20, 20-18, 18-11, 17-18). Așadar în semifinale, CSM U Oradea va juca cu CSU Sibiu.

Disputa a început într-o notă de echilibru, gazdele au fost mult montați. Richard a deschis meciul cu o aruncare de la distanță, Agafonov a redus din diferență, Troupe a restabilit egalitatea. Agafonov de la linia de libere și Troupe duc Piteștiul la +4 pe tabelă. Echilibrul se menține, Oradea pierde ușor două posesii. Ciotlăuș obține contactul, și ajunge la linia de libere. Primul timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Gazdele ajung in penalitate, Valeika este perfect. Ciotlăuș forțează din zero grade și scutură plasa. Bihorenii vin la o posesia în spate după liberele transformate de M. Zeno. Mandache apare cu tripla, scor 17-17. Șanta beneficiază și de o liberă suplimentară, Denison punctează și el. Nuutinen ratează ultima aruncare a sfertului.

Troupe punctează primul în al doilea sfert, Denison de la distanță scutură plasa. Oradea trece în față, pe tabelă, Barnabas Szaszgaspar își cheamă băieții la bancă. Gajovic pasează aiurea, direct în afara terenului, Troupe neglijat punctează. Corpodean forțează și înscrie și el, air-ball Troupe. Gajovic singur nu are cum rata, Russell restabilește egalitatea. Mandache căpăcit, Gajovic pe urmărire înscrie. Bihorenii ajung la +7 pe tabelă, așa cum era de așteptat, timp de odihnă al argeșenilor. Agafonov din zero grade și Corpodean strâng scorul, timp de odihnă al vizitatorilor. Antisportiv la M. Zeno, făcut de Corpodean, meci de o posesie. Russell irosește posesia, la pauza mare, Mandache & Co. au un singur punct avans.

Valeika este primul marcator după pauză, Persoan ratează. Valeika este blocat prim fault de Șanta. Oradea are procentaj foarte slab la libere, 7/12. Persona înscrie decisiv, Troupe egalează. Kariniauskas de afară face diferența, Denison rupe panoul. Nuutinen de la linia de libere, Denison punctează constant. Gajovic pe tranziție ofensivă face diferență. Timp de odihnă al gazdelor. Nuutinen reduce din handicap, M. Zeno cu doi oameni pe el este imperial.

Ciotlăuș irosește prima posesie, turnover al gazdelor. Gajovic ratează, Agafonov punctează și ajunge la linia de libere. Troupe relanseazăpartida, timp de odihnă al orădenilor. Mandache irosește atacul, Ciotlăuș din a doua încercare înscrie. Richard forțează, scorul 60-61. Person înscrie, Pitești la conducere, replica vine pe mâna lui Richard, excelent. Se merge cap la cap, Valeika ajunge la linia de libere. Se intră în ultimele două minute.

Kariniauskas aruncă de la distanță și înscrie, un coș care poate fi decisiv. Troupe înscrie doar o liberă, Achim solicită ultimul timp de odihnă. 66-69. Fault pe ultima secundă asupra lui Richard, o decizie la limită. Richard înscrie ambele tentative. Person înscrie prima liberă și o ratează intenționat pe a doua. Antisportiv asupra lui Mandache. Orădeanul irosește ambele libere. Richard ratează și el prima liberă și o înscrie pe a doua. Mandache așteaptă faultul, ajunge din nou la libere. Timp de odihnă al organizatorilor.

Cei mai buni marcatori ai meciului au fost Denison 16 puncte, Gajovic 15, respectiv Troupe 20, Agafonov 14.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)