CSM U Oradea, avantaje si dezavantaje in finala cu CSM Steaua

0
Posted May 31, 2018 by Lucian Popa in Coltul editorialistului

rsz_kariÎncă din start nu sunt adeptul analizelor sau a soluțiilor pentru antrenori sau președinți. Ei au responsabilitatea lor, eu am o părere personală. Repet, personală.

CSM U Oradea va juca în finala LNBM cu CSM Steaua București. Cred că cel mai puternic adversar pe care l-ar fi putut întâlni în ultimul act.

Deși orădenii au un complex în fața clujenilor, de astă dată lucrurile nu stau delor mai bine. La o simplă analiză a situației, Oradea pare a avea un mic avantaj. Aici vorbim despre tripleta de stângaci care pot face diferența sau de faptul că Richard este omul providențial în special în meciurile cu miză.

De parea cealaltă, militarii au un mare, mare avantaj sub ambele panouri. Cei trei jucători cu talie Baciu, Falker sau Zekovic pot câștiga lejer un meci dacă antrenorul știe să-i pună în valoare și dacă simte momentul pivoților pe ambele acțiuni. De asemenea un mare avantaj îl treprezintă prezenta pe parchet constant peste 30 minute ale lui Runkauskas, un marcator înăscut.

Sincer, când văd cum aruncă lituanianul la coș, nu imi dau seama ce caută de fapt Valeika la Oradea!!!Sau mai bine spus cum a ajuns aici. Oradea este obligată să mizeze pe un avantaj clar în duelul dintre Kariniauskas cu Taylor, acesta din urmă având mari lacune în apărare. Dacă primul are eficiență peste media normală, Oradea se va impune fără probleme. În alte condiții e discutabilă situația.

Știe mai bine Cristian Achim ce are de făcut.

Aportul publicului, susținerea pe tot parcursul unui joc nu știu dacă va mai conta sau nu. Se joacă o finală de campionat național, orice mic detaliu poate face diferența iar în Grecia, Turcia sau Spania, orice antrenor este supărat pentru o greșeală personală aiurea.

La meciul decisiv dintre Cluj – Steaua, pe lângă Ponta în tribună, părea că e și Iacobescu. Nu e sigur, dar sunt cei mai periculoși oameni influenți, când e vorba de extra baschet, în orice condiții.

Sper doar că am o imaginație bogată!!!

Datele de disputare ale finalei

Meciul 1 – 4 iunie 2018 Oradea
Meciul 2 – 6 iunie 2018 Oradea
Meciul 3 – 10 iunie 2018 București
Meciul 4 – 12 iunie 2018 (dacă va fi necesar) București
Meciul 5 – 15 iunie 2018 (dacă va fi necesar) Oradea


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)