Disputa se muta la Pitesti. Doua victorii consecutive te duc in semifinale

0
Posted May 5, 2018 by Lucian Popa in Baschet

baschetCristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat Meciului 2 al seriei cu BCM U FC Argeș Pitești din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Partida s-a încheiat cu scorul de 88-58.

“Nu s-au schimbat foarte multe din punctul meu de vedere. Este 1-1 și atât. Această victorie este indiscutabil o victorie, dar atât. Bine-nțeles că dacă plecam de aici cu 0-2 era greu spre imposibil să mai răsturnăm situația, astfel încât e important că am câștigat. Însă această serie se termină când o echipă obține trebui victorii.

Probabil că am fost puțin apăsați în aceste meciuri de faptul că jucăm pe teren propriu și suntem obligați să câștigăm. Se întâmplă că acest lucru să aibă un efect nedorit de noi, însă mă bucur de intensitatea cu care am jucat. Nu am mai fost surprinși deloc de apărarea lor.

Meciul 2 a semănat cu primul prin prisma desfășurării sale. Mă refer la raptul că Piteștiul a marcat câte 40 de puncte în prima repriză de fiecare dată. Apoi a marcat 26 în primul meci, iar azi a înscris mai puțin de atât. Diferența a fost între felul în care am jucat noi în atac.

Consider că nu suntem într-o postură de favoriți sau de outsideri. Scorul este egal în acest moment, 1-1. Din punctul meu de vedere se poate întâmpla orice în continuare. Am mai spus-o, Pitești este o echipă bună spre foarte bună.”

Întrebat dacă este cadoul pe care și l-a dorit cu ocazia aniversării a 48 ani de viață chiar în ziua Meciului 2, antrenorul Cristian Achim a precizat:

“Este tot ceea ce mi-am dorit pentru ziua mea. Asta le-am și spus băieților de dimineață: ‘oferiți-mi victoria și calificarea’.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)